VIDEO Salvatorii moldoveni din Turcia au scos de sub ruine un copil de 3 ani. Cum a supraviețuit timp de 4 zile?
Full Article 2 minutes read

VIDEO Salvatorii moldoveni din Turcia au scos de sub ruine un copil de 3 ani. Cum a supraviețuit timp de 4 zile?

Salvatorii moldoveni din Turcia au reușit să salveze de sub dărâmături un băiețel de 3 ani, care a fost prins sub ruine timp de patru zile.

Echipa salvatorilor moldoveni, plecați în misiune în Turcia, a salvat un băiat în vârstă de trei ani de sub ruinele unui bloc pus la pământ de cutremurul devastator. Copilul a fost recuperat în siguranță.

Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova precizează că micuțul a fost prins sub ruine timp de 4 zile.

„Salvatorii au utilizat mijloace specializate de căutare, iar după ce au stabilit că acesta se află blocat în construcția puternic avariată au reușit să-l scoată viu și nevătămat. Copilul a fost preluat de medici pentru a-i fi acordată asistența necesară”, comunică Ministerul.

Se menționează că cel mai probabil, copilul a fost protejat în timpul dezastrului de una dintre rude, care a fost găsită fără suflare sub dărâmături, alături de cel mic.

 

Amintim că o echipă de salvatori a Republicii Moldova specializată în căutare-salvare urbană, formată din 55 angajați IGSU cu 12 unități de tehnică grea și 2 câini de căutare-salvare, a pornit în misiune internațională în Turcia în seara zilei de 6 februarie. În dimineața de 8 februarie, echipa a ajuns în Turcia, însă mai are de parcurs circa 1000 de km în condiții de ninsoare abundentă.

Salvatorii moldoveni urmează să activeze în zona afectată de seism cel puțin 7 zile.

Pe 9 februarie, salvatorii moldoveni au ajuns în zona afectată de seism din Turcia.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: