„Dacă mai are, să mi le aducă”. Iurie Reniță nu știe cine i-a trimis imaginile video cu Dodon și Plahotniuc
Full Article 2 minutes read

„Dacă mai are, să mi le aducă”. Iurie Reniță nu știe cine i-a trimis imaginile video cu Dodon și Plahotniuc

Deputatul Platformei Demnitate și Adevăr (DA) nu știe cine i-a expediat imaginile video în care apar Igor Dodon, Vlaidmir Plahotniuc și Serghei Iaralov. Potrivit parlamentarului, secvența a ajuns în căsuța sa poștală de la Parlamentul Republicii Moldova. Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la postul de televiziune TV8.

„Dacă mai are, să mi le aducă mie sau oricărui alt deputat. Probabil a avut încredere, văzând că am perseverat pe dosarul Bahamas”, a spus Reniță.

Iurie Reniță a precizat că fiecare deputat în Parlamentul Republici Moldova își are o lădiță poștală unde toate documentele sunt aduse și puse acolo, iar accesul la acestea este liber. Deputatul afirmă că a solicitat Procuraturii Generale să se expună pe marginea veridicității acestor imagini.

„Scopul meu nu a fost să dau o apreciere juridică, legală. De aceea, am spus că nu intenționez și nu e dreptul meu, și respect această separare a puterilor ca Procuratura să se ocupe exclusiv de aspectele legale. În ce mă privește ca politician, îmi revine această responsabilitate de a prezenta un mesaj politic”, a adăugat acesta.

Iurie Reniță spune că existau suficiente temeiuri politice și interes pentru a aduce în vizorul public acele imagini video.

„Nu este pentru prima dată când Igor Dodon este bănuit de acte de corupție. Nu am calitatea de procuror în niciun caz. Sunt deputat, politician și diplomat, pe aceste aspecte mă expun. Dodon și Plahotniuc, și Iaralov, și alții din gașca lor coruptă nu apar pentru prima dată în acest video. Este un subiect de maximă actualitate și interes social, dar și politic”, a spus deputatul.

Amintim că deputatul Platformei Demnitate și Adevăr, Iurie Reniță, a publicat pe 18 mai noi imagini în care apare Igor Dodon, Vladimir Plahotniuc și Serghei Iaralov.

De cealaltă parte, Igor Dodon a declarat că imaginile prezentate de Iurie Reniță sunt trucate.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: