„Dacă vom lucra în același ritm, strada va fi dată în exploatare mai devreme”. Ceban, după ce a inspectat str. Ion Creangă
Full Article 2 minutes read

„Dacă vom lucra în același ritm, strada va fi dată în exploatare mai devreme”. Ceban, după ce a inspectat str. Ion Creangă

Primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, a inspectat șantierul de pe strada Ion Creangă. Potrivit acestuia, lucrările de reparație se desfășoară în termenii stabiliți, iar strada ar putea fi gata mai devreme de martie 2022.

„Dacă vom lucra în același ritm, strada va fi dată în exploatare mai devreme decât în martie 2022, cum este stipulat în contract”, a spus Ion Ceban.

În cadrul inspectării șantierului, Ion Ceban, împreună cu responsabilii prezenți la fața locului au convenit să fie evacuate pavilioanele din preajma pieței „Belșugul Țării”, pentru ca, ulterior, în acel spațiu să fie amenajată o zonă verde.

De asemenea, de-a lungul străzii Ion Creangă, spre str. V. Belinski, urmează a fi amenajate mai multe scuaruri și locuri de parcare. Odată cu reabilitarea străzii, vor fi reparate și intrările în curțile de bloc, deși anterior, aceste lucrări nu erau prevăzute în proiect.

Totodată, autoritățile municipale analizează posibilitatea amenajării mai multor locuri de parcare și intrări pentru vizitatori, în adiacentul Parcului „Dendrariu”.

În prezent, pe șantier continuă lucrările de reabilitare a rețelelor inginerești, care au un grad avansat de uzură. În paralel cu reparația străzii I. Creangă, se va interveni și pe o porțiune a străzii V. Belinski.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: