facebook.com/i.ceban

„Dacă vom lucra în același ritm, strada va fi dată în exploatare mai devreme”. Ceban, după ce a inspectat str. Ion Creangă

Primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, a inspectat șantierul de pe strada Ion Creangă. Potrivit acestuia, lucrările de reparație se desfășoară în termenii stabiliți, iar strada ar putea fi gata mai devreme de martie 2022.

„Dacă vom lucra în același ritm, strada va fi dată în exploatare mai devreme decât în martie 2022, cum este stipulat în contract”, a spus Ion Ceban.

În cadrul inspectării șantierului, Ion Ceban, împreună cu responsabilii prezenți la fața locului au convenit să fie evacuate pavilioanele din preajma pieței „Belșugul Țării”, pentru ca, ulterior, în acel spațiu să fie amenajată o zonă verde.

De asemenea, de-a lungul străzii Ion Creangă, spre str. V. Belinski, urmează a fi amenajate mai multe scuaruri și locuri de parcare. Odată cu reabilitarea străzii, vor fi reparate și intrările în curțile de bloc, deși anterior, aceste lucrări nu erau prevăzute în proiect.

Totodată, autoritățile municipale analizează posibilitatea amenajării mai multor locuri de parcare și intrări pentru vizitatori, în adiacentul Parcului „Dendrariu”.

În prezent, pe șantier continuă lucrările de reabilitare a rețelelor inginerești, care au un grad avansat de uzură. În paralel cu reparația străzii I. Creangă, se va interveni și pe o porțiune a străzii V. Belinski.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

R. Moldova va avea un centru național de management al crizelor: Parlamentul a dat undă verde proiectului

În Moldova va fi înființat Centrul Național de Management al Crizelor. Parlamentul a votat, în lectura a doua, proiectul de lege privind managementul situațiilor de criză, care stabilește crearea acestui centru. Instituția va coordona toate măsurile de prevenire, pregătire, intervenție și recuperare în situații de criză, la nivel național.

Proiectul de lege, susținut de 60 de deputați și elaborat de un grup de parlamentari PAS, stabilește modul în care autoritățile, instituțiile publice, organizațiile neguvernamentale și operatorii economici vor colabora în gestionarea integrată a crizelor.

Centrul Național de Management al Crizelor va activa sub conducerea Prim-ministrului și va avea rolul de a coordona toate acțiunile în caz de criză. În paralel, va fi creată și Comisia Națională de Management al Crizelor, alcătuită din premier, șeful Centrului, conducători ai operațiunilor, miniștri și alți responsabili, în funcție de tipul crizei.

Legea introduce și alte măsuri noi, printre care crearea registrului național al riscurilor, instituționalizarea Centrelor Operaționale de Coordonare pentru gestionarea crizelor şi a punctelor de contact 24/7. Totodată, documentul prevede elaborarea unui Plan Național de Management al Crizelor, obligatoriu pentru toate instituțiile implicate.

O altă prevedere este regimul stării de alertă, care va permite instituirea unor măsuri restrictive temporare, în condiții de legalitate și proporționalitate, pentru a limita efectele crizelor.

Proiectul de lege va intra în vigoare la 1 septembrie 2025.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: