Danemarca își deschide ambasadă în Moldova. Când își va începe activitatea la Chișinău misiunea diplomatică
Full Article 1 minutes read

Danemarca își deschide ambasadă în Moldova. Când își va începe activitatea la Chișinău misiunea diplomatică

Danemarca, începând cu 2024, va deschide o ambasadă la Chișinău. Anunțul a fost făcut de Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE), pe 16 noiembrie. 

Reprezentanții MAEIE au declarat că ministrul Nicu Popescu a avut o discuție cu omologul său danez, Lars Løkke Rasmussen.

Această discuție este prilejuită de o ocazie specială, și anume anunțul privind deschiderea Ambasadei Regatului Danemarcei la Chișinău la începutul anului 2024. Misiunea diplomatică va juca un rol important în dezvoltarea și consolidarea legăturilor politice, economice și culturale dintre țările noastre, mesaj pe care l-a transmis Nicu Popescu omologului său danez”, au relatat reprezentanții Ministerului.

MAEIE a adăugat că în acest an, mai multe țări, printre care se numără Regatul Țărilor de Jos, Belgia, Grecia, Spania au deschis sau vor deschide în curând Ambasade în Republica Moldova: „Acest lucru subliniază importanța pe care țara noastră o are în regiune și consolidarea relațiilor cu statele membre ale Uniunii Europene”.

Ambasada Regatului Danemarcei în Republica Moldova acum este cu sediul la București.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: