Darwin, Apolinaria sau Cristal. Cele mai rare nume date copiilor din Moldova în 2020
Full Article 2 minutes read

Darwin, Apolinaria sau Cristal. Cele mai rare nume date copiilor din Moldova în 2020

Sofia, Amelia, David și Matei sunt cele mai populare prenume date copiilor pe parcursul anului trecut. Alți părinți au optat pentru un prenume rar întâlnit. Printre acestea se numără Alisar, Apolinaria sau Cristal – în rândul fetelor, dar și Ariel, Darwin – în rândul băieților. Informația a fost oferită de Agenția Servicii Publice pentru IPN.

Astfel, anul trecut, 846 de băieți au fost numiți David, 663 – Matei, 568 – Bogdan, iar 555 – Maxim. Pe lista prenumelor populare sunt și Alexandru, Damian și Daniel, Artiom, Ion și Gabriel.

Pentru fete cel mai popular prenume este Sofia. 747 de fete născute în 2020 au fost numite așa. Amelia sunt 729 de fete născute anul trecut, Anastasia – 448, Maria – 438, Victoria – 431, iar Daria – 430. Populare sunt și prenumele Eva, Alexandra, Evelina și Andreea.

Pe lista celor mai rare nume de băieți sunt Ariel, Darwin, Danik, Azur, Plamen, Sofian și Tamerlan. Un singur copil a fost numit Teador, unul – Jador și încă unul – Romio.

În rândul fetelor, cele mai neobișnuit prenume sunt Alisar, Apolinaria, Cristal, Devia, Alea, Alifia, Iuvinella, Karelya, Iunona și Flaviana.

Potrivit datelor ASP privind actele de naștere întocmite, în anul 2020 au fost înregistrați 27 274 de copii, din care 14 306 sunt băieți, iar 12 968 sunt fete.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: