„Datele ne arată o continuă creștere”. Șefa Direcției generale asistență socială și sănătate, despre situația epidemiologică din capitală
Full Article 2 minutes read

„Datele ne arată o continuă creștere”. Șefa Direcției generale asistență socială și sănătate, despre situația epidemiologică din capitală

Din numărul total de cazuri de coronavirus confirmate în Republica Moldova, peste 16 600 sunt în municipiul Chișinău. Despre acest lucru a anunțat Tatiana Bucearschi, șefa Direcției generale asistență socială și sănătate, în cadrul ședinței serviciilor Primăriei, astăzi, 7 septembrie.

„Rămânem îngrijorați de situația sporită a infectării cu COVID-19 în municipiul Chișinău. Datele ne arată o continuă creștere a acestei infecții. În municipiul Chișinău sunt peste 16 600 de cazuri. Din păcate sunt infectați și lucrătorii medicali. În municipiul Chișinău avem peste 587 de cadre medicale infectate. Documentăm o creștere a cazurilor asimptomatice și o creștere a cazurilor printre copii”, a declarat Tatiana Bucearschi.

De asemenea, aceasta a informat că în capitală sunt 5469 de focare de COVID-19, iar cele mai afectate suburbii sunt orășelul Durlești, Trușeni, Stăuceni, Codru, Cricova, Grătiești, Bubuieci, Sângera și Băcioi.

La moment, capacitatea totală de spitalizare a pacienților cu coronavirus în spitalele municipale este de 927 de paturi. „Săptămâna trecută am suplinit cu 60 de paturi capacitate de spitalizare”, a precizat Bucearschi.

Totodată, ieri, 6 septembrie, în spitalele municipale erau internați 706 persoane cu COVID-19. 208 pacienți se aflau în stare gravă, șase fiind intubați. Bucearschi a menționat că „în municipiul Chișinău, toate paturile de la terapie intensivă sunt ocupate”.

Precizăm că până în prezent, în capitală, peste 11 547 de persoane s-au tratat de COVID-19, iar 350 de pacienți au decedat.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: