NewsMaker / Andrei Mardari

De 10 ori mai puțin ca în SUA. Dragalin a dezvăluit ce salariu primește la Procuratura Anticorupție

Circa 25 de mii de lei pe lună, acesta este salariul pe care îl primește noua șefă a Procuraturii Anticorupție (PA), Veronica Dragalin. Declarațiile au fost făcute în cadrul ediției din 24 octombrie a emisiunii „ÎnPROfunzime” de la ProTV.

Noua șefă a Procuraturii Anticorupție a renunțat la un salariu lunar de circa 10 mii dolari pentru funcția din Republica Moldova.

„Vă pot spune cât vine la mine în contul bancar, circa 25 mii de lei pe lună”, a declarat Veronica Dragalin.

Totodată, noua șefă a PA spune că nu regretă că a acceptat această funcție.

„M-am acomodat foarte bine. Veneam în vizită la rude pe o săptămână, două, deci nu mai mult și nu știam cum o să mă acomodez cu viața de la Chișinău. Vara și toamna e un oraș foarte frumos și m-am acomodat destul de bine la viața de aici. La serviciu, în funcția mea nouă, tot m-am acomodat foarte bine. Nu am încă nici un regret că am decis să vin în Moldova, să-mi ajut țara, să pun umăr cu persoanele din instituțiile noastre, care încearcă să lupte cu corupția din Republica Moldova”, susține Dragalin.

Potrivit declarației de avere, depusă de procurorul șef anticorupție la ANI, aceasta a ridicat, în 2021, un salariu în valoare de 122 mii de dolari achitat de Departamentul de justiție al SUA.

În document, Dragalin trece în calitate de dividende/câștiguri peste 27 de mii de dolari. Noua șefă a PA nu a declarat niciun imobil și nici un teren, dar a indicat, în schimb, mai multe conturi bancare. Astfel, conform actului, Veronica Dragalin ar deține în băncile din SUA aproape 379 de mii de dolari.

***

Veronica Dragalin și-a început activitatea la Procuratura Anticorupțue pe 1 august 2022.

Originară din Republica Moldova, Dragalin a fost procuror-adjunct în districtul central al Californiei. Ea este fiica Elenei Dragalin, fondatoarea organizației Moldova AID și a Moldovan-American Convention, și este stabilită cu familia de mai multă vreme în SUA. Conform CV-ului depus în competiție, Veronica Dragalin a fost 2019 câștigătoarea Premiului „Cazul Anului” din partea Biroului Alcool, Tutun, Arme și Explozibili (ATF), iar în anul 2020, a obținut Premiul Directorului FBI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

screenshot

Carne de pui contaminată cu Salmonella: lotul de peste două tone, sub restricție în Moldova FOTO

Un lot de 2 305 kg de carne de pui, importat în Republica Moldova, a fost pus sub restricție. Analizele de laborator au confirmat prezența bacteriei Salmonella. Informația a fost comunicată, pe 2 decembrie, de Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA).

Reprezentanții ANSA au anunțat că un lot de 2 305 kg de carne separată mecanic de pui a fost plasat sub restricție. Potrivit agenției, lotul provine din import.

„Analizele de laborator, prelevate de Postul de inspecție la frontiera Leușeni, au confirmat prezența bacteriei Salmonella. (…) Întregul lot a fost pus sub restricție oficială, direct la depozitul importatorului. Ulterior, conform procedurilor legale, lotul de carne contaminată va fi tratat ca subprodus de origine animală nedestinat consumului uman, în condiții de siguranță, sub supravegherea ANSA”, au comunicat reprezentanții agenției.

Potrivit ANSA, carnea separată mecanic este un produs obținut prin îndepărtarea cărnii de pe oasele acoperite de carne după dezosare sau de pe carcasele de păsări, prin mijloace mecanice care determină distrugerea sau modificarea structurii fibroase a mușchilor.

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor
Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: