„De azi vom renaște”. Primarul din comuna Buda și președintele raionului Călărași se alătură Partidului „Renaștere”
Full Article 3 minutes read

„De azi vom renaște”. Primarul din comuna Buda și președintele raionului Călărași se alătură Partidului „Renaștere”

Primarul comunei Buda Tatiana Timofti și președintele raionului Călărași din partea PSRM Ștefan Bolea se alătură Partidului „Renaștere”. Anunțul a fost făcut de deputatul Vasile Bolea, care recent și el a părăsit Partidul Socialiștilor (PSRM) și a aderat la formațiunea „Renaștere”.

„Împreună cu președintele raionului Călărași dl. Ștefan Bolea și dna. Tatiana Timofti primar în comuna Buda. De azi vom renaște. Moldova împreună”, a scris deputatul pe pagina s-a de Facebook.

Precizăm că președintele raionului Călărași Ștefan Bolea, primarul orașului Călărași Ion Olari și Veaceslav Stratan, șef de direcție din cadrul Consiliului raional Călărași, au fost reținuți pe 31 ianuarie, curent, fiind vizați în mai multe dosare, pornite pe fapte de corupție. Cei trei sunt suspectați de fraudarea achizițiilor publice, dar și de alte abuzuri, comise în perioada anului 2022. Pe 2 februarie, Procuratura Anticorupție anunța că Ștefan Bolea și Veaceslav Stratan au primit 30 de zile de arest preventiv, iar Ion Olari – 20 de zile. La 5 luni distanță, însă, cei 3 suspecți au fost eliberați sub control judiciar.

Cine este Ștefan Bolea

Potrivit profilului Rise, în 1981 Ștefan Bolea s-a angajat în Sovhozul „Sadova”. În gospodăria agricolă a fost mai întâi specialist în domeniul tineretului și sportului, iar apoi coordonator al Parcului auto.

Potrivit CV-ului, în 1996 a fondat o gospodărie țărănească, pe care a și administrat-o.

În anul 2014, Bolea candidează la alegerile parlamentare pe lista Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), fiind pe poziția 47. Însă, nu accede în Parlament, formațiunea obținând atunci doar 25 de mandate.

În 2015, ajunge consilier local și raional în Călărași, reprezentând PSRM. La alegerile locale generale din 2019, deschide lista PSRM și ajunge, din nou, în consiliul raional. La scurt timp, este ales președinte al Consiliului Raional Călărași.

Într-un afiș electoral din campania pentru parlamentarele din februarie 2019, PSRM îl prezenta pe Ștefan Bolea, candidatul formațiunii în Circumscripția electorală Călărași, ca fiind absolvent al Universității Agrare de Stat din Moldova (UASM).

Ziarul de Gardă a descoperit că Bolea nu a studiat niciodată la UASM și că nu deține o diplomă de studii superioare. Asta deși, într-o discuție telefonică, Bolea confirma jurnaliștilor informația din afișul electoral. Doar că, în CV-ul expediat redacției RISE, Ștefan Bolea nu a mai indicat studiile la UASM.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: