De ce a fost demis reprezentantul special al Ucrainei în problema transnistreană? Precizările Kievului
Full Article 2 minutes read

De ce a fost demis reprezentantul special al Ucrainei în problema transnistreană? Precizările Kievului

Consilierul președintelui ucrainean Mihail Podoleak susține că reprezentantul special al Ucrainei pentru soluționarea conflictului transnistrean, demis de Zelenski și numit ambasador în Argentina, „a fost extrem de eficient în „direcția transnistreană””. Potrivit lui, Klimenko a fost numit reprezentant diplomatic în Argentina, unde nu a existat de mult timp ambasador. „Nu există o dublă conotație”, a precizat oficialul ucrainean. 

Pentru Moldova1, Podoleak a spus că „nu va exista vid în problema transnistreană, mai ales având în vedere realitățile de astăzi și comportamentul agresiv al Rusiei”. „Alți diplomați vor continua să lucreze în această direcție”, a declarat e.

Podoleak a mai menționat că Iurie Klimenko „este, fără îndoială, un diplomat foarte experimentat și profesionist”.

„Ceea ce a fost extrem de eficient în „direcția transnistreană”. Actuala demitere este legată doar de decizia președintelui de a intensifica brusc munca în regiunea așa-numitului Sud Global. Klimenko a fost numit ambasador în Argentina, unde nu a existat de mult timp ambasador”, a spus Podoliak, precizând că nu există o dublă conotație în decizia de a-l demite pe Klimenko.

***

Președintele Vladimir Zelenski l-a demis, pe 26 decembrie, pe reprezentantul special al Ucrainei pentru soluționarea conflictului transnistrean. Decizia a fost luată la doar 10 luni de la numirea în funcție. În aceeași zi, Klimenko a fost numit prin decret prezidențial în funcția de ambasador extraordinar și plenipotențiar al Ucrainei în Argentina.

Reprezentantul precedent al Ucrainei pentru diferendul transnistrean Victor Krîjanovschi a murit în octombrie 2021.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: