De ce Moldova nu are lumină, dacă o cumpărăm din România iar bombardamentele au loc în Ucraina? Precizările lui Radu Marian
Full Article 2 minutes read

De ce Moldova nu are lumină, dacă o cumpărăm din România iar bombardamentele au loc în Ucraina? Precizările lui Radu Marian

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate Radu Marian spune că pe internet este virală întrebarea „de ce s-a întrerupt lumina în Republica Moldova, dacă o cumpărăm din România și bombardamentele rusești au loc în Ucraina?”. Parlamentarul spune că va oferi un răspuns „folosind argumentele Moldelectrica și oficialilor de la ministerul de resort”.

„Bombardamentele rusești în Ucraina au dus la întreruperi în țara noastră pentru că sistemele energetice ale Moldovei și Ucrainei sunt conectate între ele. Situația critică din Ucraina a dus la întreruperea automată a unei linii de tranzit care aducea electricitate din România”, comunică Marian.

Deputatul spune că această întrerupere a avut loc pentru a proteja rețelele și stațiile electrice de la suprasarcină. „Dacă nu se aplica deconectarea automată, stațiile electrice putea fi serios afectate și întreruperile ar putea dura mai mult”, susține el.

„Situația ar fi fost altă dacă aveam azi o linie directă de interconexiune cu România, care nu este încă construită pentru că guvernările trădătoare precedente nu au făcut niciun progres”, a adăugat parlamentarul, menționând că „abia guvernarea PAS a început construcția liniei de interconexiune cu România și va fi gata aproximativ 2 ani”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: