De ce fotografia lui Plahotniuc nu se regăsește pe panoul persoanelor date în căutare. Răspunsul ministrului de Interne
Full Article 2 minutes read

De ce fotografia lui Plahotniuc nu se regăsește pe panoul persoanelor date în căutare. Răspunsul ministrului de Interne

Ministrul Afacerilor Interne, Pavel Voicu, nu a putut să îi ofere un răspuns concret deputatei Platformei Demnitate și Adevăr (PDA), Arina Spătaru, care l-a întrebat de ce fotografia lui Vladimir Plahotniuc nu se regăsește pe panoul informativ al persoanelor date în căutare de poliție. În cadrul ședinței Comisiei legislative securitate națională, apărare și ordine publică care a avut loc miercuri, 29 ianuarie, ministrul a precizat că pachetul de documente pentru anunțarea lui Plahotniuc în căutare internațională se află în curs de procesare.

Deputata a adresat această întrebare, după ce a observat că poza lui Plahotniuc, anunțat în căutare națională, lipsește de pe panoul din fața Inspectoratului de Poliție de la Bălți.

„Domnul Plahotniuc este anunțat în căutare, sunt transmise materialele pentru a fi anunțat în căutare internațională. La moment, se procesează documentele”, a declarat Pavel Voicu.

Arina Spătaru a insistat, cerând un termen exact. „Nu doar Plahotniuc, toți infractorii trebuie să fie cunoscuți și de poliție, și de cetățeni”, a spus ministrul.

Ulterior, Voicu a rugat-o pe deputată să-i lase un număr de contact, urmând să o anunțe când vor fi afișate fotografiile fostului democrat.

Precizăm că, în data de 11 decembrie, Centrul Național Anticorupție a anunțat că fostul președinte al PDM, Vladimir Plahotniuc, a fost dat în urmărire internațională în baza ambelor identități.

O lună mai târziu, Departatamentul de Stat al SUA a anunțat că fostul președinte al Partidului Democrat din Moldova, Vladimir Plahotniuc, dar și familia acestuia, nu sunt eligibili de a primi viză americană.

La începutul lunii decembrie, acesta a primit interdicție de intrare pe teritoriul Elveției și a Liechtensteinului. 

Precizăm că Vlad Plahotniuc a părăsit Republica Moldova la scurt timp după trecerea în opoziție a Partidului Democrat, pe care îl conducea. Ulterior, Plahotniuc și-a depus mandatul de deputat și a renunțat la șefia formațiunii politice.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: