Sancțiuni împotriva lui Vladimir Plahotniuc. Fostul lider democrat, dar și familia acestuia nu sunt eligibili de a primi viză americană
Full Article 2 minutes read

Sancțiuni împotriva lui Vladimir Plahotniuc. Fostul lider democrat, dar și familia acestuia nu sunt eligibili de a primi viză americană

Fostul lider democrat, Vladimir Plahotniuc, dar și familia acestuia nu sunt eligibili de a primi viză americană, se anunță într-un comunicat al Departamentului de Stat al SUA. Acest fapt se întâmplă în contextul în care secretarul de stat Mike Pompeo a scris pe Twitter că îl „denunță” public pe Plahotniuc.

„Acțiunile corupte ale lui Vladimir Plahotniuc au subminat statul de drept și au compromis sever independența instituțiilor democratice din Moldova. Astăzi, îl denunț public. SUA stă alături de Moldova în lupta împotriva corupției”, a scris oficialul.

Mai mult, Departamentul de Stat al SUA a publicat un document în care a scris că „odată ce secretarul de stat desemnează funcționarii guvernelor străine pentru implicarea lor, direct sau indirect, în acte corupție, persoanele respective și membrii familiei lor imediate nu sunt eligibile pentru eliberarea vizele în Statele Unite”.

„Pe lângă Plahotniuc, o desemnez pe soția sa, Oxana Childescu; fiul său, Timofei Plahotniuc și copilul său minor”, se mai anunță în textul documentului.

Amintim că pe 3 decembrie 2019, Vladimir Plahotniuc a primit interdicție de intrare pe teritoriul Elveției și a Liechtensteinului. Potrivit documentului publicat, Vlad Plahotniuc nu poate intra pe teritoriul celor state începând cu data de 3 decembrie 2019 și până pe 2 decembrie 2029.

Precizăm că Vlad Plahotniuc a părăsit Republica Moldova la scurt timp după trecerea în opoziție a Partidului Democrat, pe care îl conducea. Ulterior, Plahotniuc și-a depus mandatul de deputat și a renunțat la șefia formațiunii politice.

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: