De ce șoferița troleibuzului, care a lovit mortal o fată la Ciocana, a fost arestată pentru 30 de zile? Precizările Procuraturii
Full Article 2 minutes read

De ce șoferița troleibuzului, care a lovit mortal o fată la Ciocana, a fost arestată pentru 30 de zile? Precizările Procuraturii

Procurorii susțin că au cerut aplicarea arestului preventiv pentru 30 de zile în privința șoferiței troleibuzului, care a lovit mortal o fată de 12 ani în sectorul Ciocana, pentru a evita distorsionarea circumstanțelor importante pe caz. Totodată, membrii Parchetului al clasat infracțiunea drept una gravă.

„Ținând cont de gradul prejudiciabil al faptei incriminate, infracțiunea fiind una gravă, în scopul evitării distorsionării circumstanțelor importante pe caz, procurorul a considerat drept proporțională cu particularitățile individuale ale cauzei aplicarea măsurii preventive, arestul preventiv, în privința învinuitei, demersul procurorului fiind admis de către instanța de judecată”, a precizat purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Generale, Violina Moraru.

Amintim că o fată de 12 ani a decedat, după ce a fost tamponată de un troleibuz. Impactul a avut loc pe 24 martie, în jurul orei 15:30, pe bulevardul Mircea cel Bătrân din sectorul Ciocana. S-a stabilit că, copila a fost lovită în timp ce traversa strada regulamentar, la o trecere nedirijată pentru pietoni. Șoferița de 41 de ani a fost reținută pentru 72 de ore, iar ulterior a fost plasată în arest pentru 30 de zile în Penitenciarul nr.13.

Unul dintre pasagerii, care se afla în troleibuzul nr.13 în momentul accidentului când a fost lovită mortal fata de 12 ani, a declarat că șoferița mergea cu viteză mare și nu s-ar fi oprit la trecerea de pietoni. Totodată, pasagerul a menționat că aceasta ar fi atins un camion parcat.

Primarul general Ion Ceban a anunțat că opt persoane cu funcții de răspundere de la Regia Transport Electric Chișinău (RTEC) au fost suspendate din funcție pe perioada anchetei de serviciu.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: