De joi, începe vaccinarea copiilor cu vârsta de cel puțin 12 ani. Se va utiliza vaccinul Pfizer în două doze
Full Article 2 minutes read

De joi, începe vaccinarea copiilor cu vârsta de cel puțin 12 ani. Se va utiliza vaccinul Pfizer în două doze

Începând cu 18 noiembrie, copiii din Republica Moldova, care au vârsta de cel puțin 12 ani, pot fi imunizați împotriva COVID-19. Pentru aceasta, se va utiliza preparatul Pfizer, în două doze, la un interval de 21 de zile. Declarația a fost făcută, pe 17 noiembrie, de către secretarul de stat al Ministerului Sănătății Svetlana Nicolescu.

Deși în ultima perioadă se atestă o diminuare a numărului de infectări cu COVID-19 în rândul copiilor, autoritățile au subliniat că este important de continuat vaccinarea, pentru atingerea unei rate de  70% în rândul populației generale.

„Începând de mâine, în R. Moldova devine posibilă vaccinarea împotriva COVID-19 a copiilor cu vârsta de peste 12 ani. Astfel, se permite vaccinarea pe baza ARN mesager doar în cazul exprimării intenției de vaccinare a părintelui sau a reprezentantului legal”, a precizat Nicolaescu.

Vaccinarea minorilor se va face doar după semnarea unei cereri adresate de către părinte sau tutore medicului de familie sau instituției medicale.

„Vaccinarea copiilor cu vârsta de 12 ani și peste se va efectua doar cu consimțământul exprimat în scris și semnat de către părintele și reprezentantul legal al copilului. O altă condiție pentru administrarea vaccinului la copii este administrarea vaccinului doar în Centrul de Vaccinare permanent, în cadrul unei instituții medicale, nu se va permite în punctele mobile sau în punctele de vaccinare amenajate în comunitate”, a mai spus Svetlana Nicolaescu.

În prezent, sunt aprobate două vaccinuri pentru imunizarea copiilor anti-Covid-19, find vorba de Pfizer și Moderna. În Republica Moldova, în prezent, este disponibil doar vaccinul Pfizer.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: