De miercuri, Ucraina sistează legătura aviatică cu Belarus
Full Article 2 minutes read

De miercuri, Ucraina sistează legătura aviatică cu Belarus

Din 26 mai, ora 00:00, Ucraina va sista legătura aviatică cu Belarus. De asemenea, companiile și avioanele ucrainene nu vor mai survola spațiul aerian din Belarus. Decizia a fost luată de către guvernul de la Kiev pe 25 mai, a anunțat  premierul ucrainean Denis Șmîgal. 

Consiliul de Securitate și Apărare de la Kiev a precizat că toate cursele aviatice vor ocoli spațiul aerian al Belarusului.

În afară de asta, Poliția de Frontieră nu va mai accepta pasageri din sau spre Belarus la punctele de trecere a frontierei din aeroporturile Ucrainei.

Reacția vine după ce, pe 23 mai, autoritățile din Belarus au forțat echipajul unui avion al companiei Ryanair, care efectua o cursă Atena-Vilnius, să aterizeze de urgență la Minsk. În aparatul de zbor se afla fostul redactor al canalului de Telegram NEXTA, cunoscut pentru chemările la protest împotriva lui Alexandr Lukașenko.

Lituania a fost prima țară care a interzis legătura aviatică cu Belarus. Marea Britanie a interzis companiilor aviatice beloruse să zboare în țară, scrie portalul Hromadske.

Potrivit cotidianului Le Figaro, săptămânal, spațiul aerian al Belarusului era survolat de aproape 2000 de aparate de zbor.

Pe 25 mai, Autoritatea Aeronautică Civilă (AAC) din Republica Moldova a convocat într-o ședință companiile naționale, care transportă pasageri și a recomandat operatorilor naționali să efectueze o analiză a riscurilor cu privire la survolarea în continuare a spațiului aerian din Belarus.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: