De ziua lor, tinerii din Moldova au fost felicitați de primele persoane în stat. Sandu: „Contăm pe implicarea voastră în rezolvarea problemelor țării”
Full Article 2 minutes read

De ziua lor, tinerii din Moldova au fost felicitați de primele persoane în stat. Sandu: „Contăm pe implicarea voastră în rezolvarea problemelor țării”

De Ziua Internațională a Tineretului, președinta țării, Maia Sandu și prim-ministra Natalia Gavrilița au venit cu mesaje de felicitare în adresa tinerilor din Republica Moldova. Primele persoane în stat au felicitat tinerii țării, îndemnându-i să fie curioși și perseverenți.

„Sărbătorim astăzi creativitatea, idealismul și promisiunea generației voastre. Cu efort și perseverență, puteți deveni buni profesioniști. Sărbătorim vocea voastră, locul vostru în societate și contăm pe implicarea voastră în rezolvarea problemelor comunității și ale țării, a provocărilor globale. Deciziile și acțiunile de astăzi vor determina lumea voastră, lumea de mâine, de aceea este important să vă implicați activ în aceste procese de pe acum. Nu vă temeți, îndrăzniți! Vă îndemn să fiți curioși și perseverenți, să aveți încredere în capacitatea voastră de a reuși prin muncă onestă și de a contribui la binele comun”, a scris președinta Maia Sandu pe pagina sa de Facebook.

Ziua Internațională a Tineretului a fost marcată, astăzi, printr-o serie de activități de cultură, educație și socializare, desfășurate în orașul Ștefan Vodă care, în acest an, are statutul de „Capitală Națională a Tineretului”. Prezentă la eveniment, prim-ministra Natalia Gavrilița a remarcat dorința tinerilor de explorare continuă și schimbare, menționând că implicarea activă a acestora în promovarea politicilor pentru tineret va aduce, în viitor, numeroase beneficii.

„Avem nevoie de voi chiar la Guvernul Republicii Moldova. Avem nevoie de contribuția voastră, de entuziasmul, creativitatea și inovația de care numai tinerii pot da dovadă. Integrarea europeană este proiectul unei generații și este proiectul vostru”, a adăugat prim-ministra.

Ziua Internațională a Tineretului este marcată anual, la data de 12 august, prin evenimente care aduc problemele tinerilor în atenția comunității internaționale și promovează potențialul tinerilor de a fi parteneri în societatea globală actuală. Unul dintre elementele este alegerea, în fiecare an, a unei locații noi pentru celebrarea evenimentului. Astfel, pe parcursul ultimilor ani, sărbătoarea a fost găzduită de s. Varnița, Cahul, s. Costești, s. Sipoteni – localități desemnate „capitale ale tineretului”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: