De ziua lor, tinerii din Moldova au fost felicitați de primele persoane în stat. Sandu: „Contăm pe implicarea voastră în rezolvarea problemelor țării”
Full Article 2 minutes read

De ziua lor, tinerii din Moldova au fost felicitați de primele persoane în stat. Sandu: „Contăm pe implicarea voastră în rezolvarea problemelor țării”

De Ziua Internațională a Tineretului, președinta țării, Maia Sandu și prim-ministra Natalia Gavrilița au venit cu mesaje de felicitare în adresa tinerilor din Republica Moldova. Primele persoane în stat au felicitat tinerii țării, îndemnându-i să fie curioși și perseverenți.

„Sărbătorim astăzi creativitatea, idealismul și promisiunea generației voastre. Cu efort și perseverență, puteți deveni buni profesioniști. Sărbătorim vocea voastră, locul vostru în societate și contăm pe implicarea voastră în rezolvarea problemelor comunității și ale țării, a provocărilor globale. Deciziile și acțiunile de astăzi vor determina lumea voastră, lumea de mâine, de aceea este important să vă implicați activ în aceste procese de pe acum. Nu vă temeți, îndrăzniți! Vă îndemn să fiți curioși și perseverenți, să aveți încredere în capacitatea voastră de a reuși prin muncă onestă și de a contribui la binele comun”, a scris președinta Maia Sandu pe pagina sa de Facebook.

Ziua Internațională a Tineretului a fost marcată, astăzi, printr-o serie de activități de cultură, educație și socializare, desfășurate în orașul Ștefan Vodă care, în acest an, are statutul de „Capitală Națională a Tineretului”. Prezentă la eveniment, prim-ministra Natalia Gavrilița a remarcat dorința tinerilor de explorare continuă și schimbare, menționând că implicarea activă a acestora în promovarea politicilor pentru tineret va aduce, în viitor, numeroase beneficii.

„Avem nevoie de voi chiar la Guvernul Republicii Moldova. Avem nevoie de contribuția voastră, de entuziasmul, creativitatea și inovația de care numai tinerii pot da dovadă. Integrarea europeană este proiectul unei generații și este proiectul vostru”, a adăugat prim-ministra.

Ziua Internațională a Tineretului este marcată anual, la data de 12 august, prin evenimente care aduc problemele tinerilor în atenția comunității internaționale și promovează potențialul tinerilor de a fi parteneri în societatea globală actuală. Unul dintre elementele este alegerea, în fiecare an, a unei locații noi pentru celebrarea evenimentului. Astfel, pe parcursul ultimilor ani, sărbătoarea a fost găzduită de s. Varnița, Cahul, s. Costești, s. Sipoteni – localități desemnate „capitale ale tineretului”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: