„Decizia este ilegală și inevitabil va fi anulată”. Reacția PSRM la constatarea ANI în care este vizată deputata Alla Dolință
Full Article 2 minutes read

„Decizia este ilegală și inevitabil va fi anulată”. Reacția PSRM la constatarea ANI în care este vizată deputata Alla Dolință

Partidul Socialiștilor a venit cu o reacție după ce Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a constatat un conflict de interese în ceea ce privește activitatea de deputată a socialistei Alla Dolință. Purtătoarea de cuvânt a PSRM susține că decizia este ilegală, iar ANI ar fi controlat de Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS).

Contactată de NM, Carmena Sterpu a declarat că decizia ANI este ilegală și s-a arătat sigură că aceasta va fi anulată de judecători. De asemenea, reprezentanta PSRM a declarat că instituția de integritate ar fi „un instrument de luptă al PAS cu oponenții politici”.

„Cu regret, constatăm că ANI se transformă într-un instrument de luptă a PAS cu oponenții politici. Numeroși membri ai PAS au fost scutiți de ANI de verificare, pe când în adresa membrilor PSRM se emit hotărâri ilegale. Astfel de practică s-a amplificat îndeosebi după vizita Maiei Sandu la această instituție și presiunea exercitată asupra inspectorilor. În adresa colegei noastre a fost emisă o decizie ilegală, care inevitabil va fi anulată în instanța de judecată”, a comentat reprezentata socialiștilor.

Am solicitat un comentariu din partea PAS, însă, deocamdată, nu am primit un răspuns.

***

Amintim că deputata PSRM Alla Dolință riscă să fie privată de dreptul de a exercita o funcție de demnitate publică timp de 3 ani, întrucât a încălcat regimul conflictului de interese. Mai exact, pe durata a două mandate consecutive de deputat, aceasta a deținut și funcția de administratoare a unei firme.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: