Deciziile adoptate de Comisia pentru Situații Excepționale, în contextul stării de alertă. IGSU va pregăti solicitarea de asistență internațională (DOC)
Full Article 2 minutes read

Deciziile adoptate de Comisia pentru Situații Excepționale, în contextul stării de alertă. IGSU va pregăti solicitarea de asistență internațională (DOC)

Guvernul Republicii Moldova a publicat procesul verbal din cadrul ședinței Comisiei pentru Situații Excepționale din seara de 13 octombrie. Potrivit documentului, la ședință au participat inclusiv Vadim Ceban, președintele Consiliului de Administrație al „Moldovagaz” și vicedirectorul „Moldelectrica”.

Participanții la ședința CSE au decis eliberarea unei cantități de 16 500 de tone de păcură din rezervele de stat pentru SA „Termoelectrica”, pentru producerea energiei electrice și termice.

De asemenea, Agenția Rezerve Materiale urmează să evalueze, în termen de două zile, resursele disponibile care pot fi utilizate în condițiile situației excepționale.

La fel, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență urmează să pregătească, în termen de 5 zile, mijloacele autonome de asigurare cu energie electrică și termică din dotare pentru utilizare. De asemenea, IGSU va pregăti solicitarea de asistență internațională, inclusiv prin mecanismul Centrului Euro-Atlantic de Coordonare a Intervențiilor de Dezastre al NATO.

Amintim că în Republica Moldova a fost declarată stare de urgență în sectorul gazelor naturale. Hotărârea a fost luată în cadrul ședinței Comisiei pentru Situații Excepționale. Membrii acesteia s-au întrunit, în după-amiaza de 13 octombrie, în ședință, pentru a dezbate situația cu privire la importul gazelor naturale.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: