„Declarațiile sunt mincinoase”. Reacția bașcanului Irina Vlah la acuzațiile privind fraudarea alegerilor
Full Article 2 minutes read

„Declarațiile sunt mincinoase”. Reacția bașcanului Irina Vlah la acuzațiile privind fraudarea alegerilor

Președinta Comitetului Executiv al Găgăuziei Irina Vlah respinge categoric afirmațiile deputatului Adunării Populare Serghei Cernev, precum că în raionul Vulăcănești funcționarii publici au fost obligați să fotografieze buletinele. Contactată de NM, Irina Vlah a declarat că Cernev ar urmări interesul de a destabiliza situația social-politică.

Într-un comentariu pentru NM, Irina Vlah a dat asigurări că procesul electoral de pe teritoriul UTA Găgăuzia s-a desfășurat în conformitate strictă cu legislația Republicii Moldova.

„Fiecare alegător a aplicat ștampila în buletin aflându-se într-o cabină de votare pe jumătate la vedere. Fără să încalce secretul votului, membrii Biroului electoral, reprezentanții candidaților și observatorii au avut grijă să supravegheze ca să nu fie tentative de fotografiere a buletinelor. În timpul desfășurării alegerilor președintelui Republicii Moldova și după ce procesul s-a încheiat în secțiile de votare, către Consiliul de Cirmuscripție nr. 36 (UTA Găgăuzia) nu a fost expediată nicio plângere privind tentative de fotografiere a buletinelor de vot”, a menționat Vlah.

Bașcanul Găgăuziei susține că Serghei Cernev minte atunci când afirmă că în timpul scrutinului din 1 noiembrie au existat „numeroase fraude electorale”.

„Consider că declarațiile domnului Cernev sunt mincinoase și îndreptate exclusiv către destabilizarea situației social-politice, precum și discreditarea Găgăuziei în ochii societății moldovenești”, a conchis Irina Vlah.

***

Reacția vine după ce, în cadrul discuțiilor la Adunarea Populară a Găgăuziei, deputatul local Serghei Cernev a acuzat autoritățile din Vulcănești de fraudarea alegerilor. Mai exact, acesta susține că funcționarii publici au fost obligați să fotografieze buletinele de vot și să demonstreze pentru cine au votat. Mai mult, el se arată convins că Igor Dodon va pierde alegerile prezidențiale în favoarea Maiei Sandu, lucru care, în opinia sa, nu convine autorităților locale.

Amintim că Irina Vlah, bașcanul Găgăuziei, l-a susținut pe Igor Dodon în primul tur al campaniei prezidențiale. Aceasta a fost alături de președintele în exercițiu la evenimentul de lansare în campanie și l-a însoțit în cadrul mai multor vizite.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: