Delegația UE a comentat protestul „ȘOR” și PCRM: Nimeni nu ar trebui să fie mai presus de lege
Full Article 2 minutes read

Delegația UE a comentat protestul „ȘOR” și PCRM: Nimeni nu ar trebui să fie mai presus de lege

Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova a venit cu o reacție pentru NM cu privire la protestul desfășurat astăzi, în fața sediului, de Partidul „ȘOR” și comuniști. Cei din urmă au comunicat la manifestație că „sub pretextul luptei cu corupția, în Moldova sunt pornite dosare politice la comandă”. Delegația UE spune că monitorizează evoluțiile legate de anchetele penale, însă „acum urmează ca procuratura să prezinte probe, fără interferențe externe”.

Pentru NM, Delegația UE a declarat că monitorizează „evoluțiile legate de anchetele penale în cazurile de rezonanță din Republica Moldova”.

„Acum urmează ca procuratura să prezinte probe pe parcursul derulării anchetelor, fără interferențe externe. În același timp, nimeni nu ar trebui să fie mai presus de lege”, a precizat Delegația.

Se mai menționează că „UE subliniază importanța combaterii corupției în conformitate cu așteptările și apelul clar al cetățenilor Republicii Moldova”. „Procuratura și sistemul judiciar au un rol vital în eforturile de combatere a corupției”, au conchis reprezentanții Delegației.

Amintim că astăzi reprezentanții Partidului „ȘOR” și Partidului Comuniștilor din Republica Moldova au organizat o acțiune de protest, în fața sediului Delegației Uniunii Europene de la Chișinău.

Manifestanții au venit cu o pancartă de mari dimensiuni pe care era afișată imaginea Marinei Tauber, dar și inscripția: „Nu fiți muți, orbi și surzi la abuzurile guvernări PAS!”.

„Ambasadele țărilor Occidentale au susținut venirea PAS la conducere. Acum, aceleași ambasade se prefac că nu văd derapajele PAS. Situația devine tot mai dramatică. (…) Sub pretextul luptei cu corupția sunt pornite dosare politice la comandă. Politicienii care nu se supun regimului sunt băgați după gratii”, a spus Diana Caraman, deputata Blocului Comuniștilor și Socialiștilor.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: