Protest în fața sediului Delegației UE. Comuniștii și Partidul ȘOR s-au plâns pe guvernare: Nu fiți muți, orbi și surzi la abuzuri
Full Article 3 minutes read

Protest în fața sediului Delegației UE. Comuniștii și Partidul ȘOR s-au plâns pe guvernare: Nu fiți muți, orbi și surzi la abuzuri

Reprezentanții Partidului „ȘOR” și Partidului Comuniștilor din Republica Moldova au organizat o acțiune de protest, pe 26 august curent, în fața sediului Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova. Manifestanții au venit cu o pancartă de mari dimensiuni pe care era afișată imaginea Marinei Tauber, dar și inscripția: „Nu fiți muți, orbi și surzi la abuzurile guvernări PAS!”. 

„Ambasadele țărilor Occidentale au susținut venirea PAS la conducere. Acum, aceleași ambasade se prefac că nu văd derapajele PAS. Situația devine tot mai dramatică. (…) Sub pretextul luptei cu corupția sunt pornite dosare politice la comandă. Politicienii care nu se supun regimului sunt băgați după gratii”, a spus Diana Caraman, deputata Blocului Comuniștilor și Socialiștilor.

Protest în fața sediului Delegației UE. Comuniștii și Partidul ȘOR s-au plâns pe guvernare: Nu fiți muți, orbi și surzi la abuzuri

privesc.eu

Parlamentara a ținut să adauge că „democrația și principiile statului de drept, pentru care noi am luptat, sunt în mare pericol”.

„Tăcerea față de tot ceea ce se întâmplă ne duce spre un mare dezastru”, a conchis deputata.

NM a solicitat o reacție din partea Delegației UE cu privire la protestul organizat de cele două partide. Delegația a menționat că monitorizează evoluțiile legate de anchetele penale în cazurile de rezonanță din Republica Moldova.

„Acum urmează ca procuratura să prezinte probe pe parcursul derulării anchetelor, fără interferențe externe. În același timp, nimeni nu ar trebui să fie mai presus de lege. UE subliniază importanța combaterii corupției în conformitate cu așteptările și apelul clar al cetățenilor Republicii Moldova”, au spus reprezentanții Delegației, adăugând că procuratura și sistemul judiciar au un rol vital în eforturile de combatere a corupției.

De menționat că recent, PAS a comentat unul din acțiunile de protest a Partidului ȘOR. Purtătoarea de cuvânt a Partidului Acțiune și Solidaritate, Adriana Vlas, a îndemnat partidul să nu se folosească de vulnerabilitatea oamenilor „pentru a câștiga capital politic și a se ascunde de justiție”.

„Într-un stat democrat toți cetățenii sunt liberi să protesteze. Din păcate în aceste momente dificile pentru toată lumea, cu o criză economică fără precedent provocată de războiul din Ucraina, câteva partide politice corupte încearcă să evite justiția prin toată căile disponibile lor, inclusiv prin organizarea protestelor”, a declarat Vlas, recent, pentru NM.

***

Amintim că Marina Tauber a fost reținută pe 21 iulie, după ce deputații au lipsit-o de imunitate parlamentară. Parlamentara este acuzată de falsificarea raportului privind gestiunea financiară a partidului pentru semestrul I al anului 2022, în intenția de a ascunde volumul mijloacelor financiare acumulate și volumul mijloacelor utilizate.

Potrivit cererii de ridicare a imunității, Tauber este acuzată, de asemenea, că ar fi acceptat cu bună știință finanțarea Partidului Politic „Șor” din partea unui grup criminal organizat.

Deputata pledează nevinovată. Potrivit ei, dosarul a fost pornit pe numele său „la comandă”. Tauber acuză PAS și Președinția că și-ar fi „subjugat justiția”, în timp ce guvernarea declară că „așteaptă o finalitate în acest caz”, respingând acuzațiile alesei poporului”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: