Depuneri de flori, fanfară și concert. Programul evenimentelor dedicate aniversării celor 31 de ani de Independență
Full Article 2 minutes read

Depuneri de flori, fanfară și concert. Programul evenimentelor dedicate aniversării celor 31 de ani de Independență

Guvernul a anunțat programul evenimentelor de sâmbătă, 27 august, zi în care moldovenii vor sărbători 31 de ani de la proclamarea Independenței Republicii Moldova. Ziua va începe cu depuneri de flori, fanfară militară și se va încheia cu un concert chiar în inima capitalei – Chișinău.

Potrivit Guvernului, programul manifestărilor va începe la ora 08:30 cu depuneri de flori la monumentul „Maica îndurerată” și la monumentul lui Ștefan cel Mare, după care conducerea țării va participa la festivitatea de inaugurare a Sărbătorii Naționale „Ziua Independenței Republicii Moldova”.

Pe scena din Piața Marii Adunări Naționale (PMAN) vor evolua: Orchestra simfonică a Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”, Orchestra Prezidențială, Orchestra MAI, Capela corală academică „Doina”, solista Mariana Bulicanu, studioul muzical-coral „Lia-Ciocârlia”, BrioSonores, Igor Podgoreanu, Cătălin Josan, dar și violoniștii Alexandra Conunova și Ilian Gîrneț.

Conform sursei citate, pe lângă spectacolul tematic „Moldovă, tu ești patria mea!”, manifestarea va cuprinde și uvertura „Gânduri pentru și despre țară”, care presupune proiectarea colajului documentar „Moldova suverană”.

Programul va culmina cu defilarea fanfarelor militare în Piața Marii Adunări Naționale. Iar seara, cu începere la ora 19:00, pe scena din centrul capitalei vor cânta Cristofor Aldea-Teodorovici, Formația Zdob și Zdub și Ansamblul de Muzică Populară „Fluieraș”.

Manifestări dedicate Zilei Independenței vor avea loc, pe 27 august, în toate localitățile din țară.

Depuneri de flori, fanfară și concert. Programul evenimentelor dedicate aniversării celor 31 de ani de Independență

Guvernul RM


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: