Deputat PAS: Andrei Spînu și Sergiu Litvinenco au refuzat să facă parte din noul guvern
Full Article 2 minutes read

Deputat PAS: Andrei Spînu și Sergiu Litvinenco au refuzat să facă parte din noul guvern

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Lilian Carp susține că Andrei Spînu și Sergiu Litvinenco au refuzat să facă parte din Guvernul Recean. Potrivit lui Carp, până în ultimul moment s-a discutat ca cei doi să se regăsească „într-un fel sau altul” în noua garnitură. 

„Andrei Spînu ar fi putut să fie în acest guvern dar a refuzat, ca să știe toată lumea, precum și Sergiu Litvinenco de asemenea a refuzat să facă parte din noua garnitură la propria lor inițiativă. Până în ultimul moment s-a discutat într-un fel sau altul să se regăsească în acest nou guvern”, a declarat Carp, la „Secretele Puterii” de la Jurnal TV.

Întrebat de ce trebuia schimbat guvernul, Carp a răspuns: „Urma doar să aibă loc divizarea Ministerului energeticii pentru că este necesar să vină cineva care cunoaște acest domeniu. (…) Sunt domenii destul de complexe, ați văzut că a fost înaintat un specialist pe domeniul energetic. (…) Dacă nu ar fi fost această situație de război, dacă nu ar fi fost riscuri de acaparare a instituțiilor și răsturnarea constituționalității Republicii Moldova… s-a mers pe schimbarea acestui guvern pentru a schimba șeful Guvernului după profilul riscurilor prin care trece Republica Moldova”, a conchis parlamentarul.

Amintim că premierul desemnat Dorin Recean își va prezenta programul de guvernare și echipa în plenul parlamentului pe 16 februarie. Din noul cabinet de miniștri fac parte 10 bărbați și 6 femei.

Noii miniștri sunt:

Veronica Sirețeanu – ministru al Finanțelor

Veronica Mihailov-Moraru – ministru al Justiției

Lilia Dabija – ministru al Infrastructurii și Dezvoltării Regionale

Victor Parlicov – ministru al Energiei

De asemenea, în noul executiv se vor regăsi și foștii miniștri:

Ala Nemerenco – ministru al Sănătății

Anatolie Nosatîi – ministru al Apărării

Anatolie Topală – ministru al Educației și Cercetării

Alexei Buze – ministru al Muncii și Protecției Sociale

Sergiu Prodan – ministru al Culturii

Iordania Rodica Iordanov – ministru al Mediului


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: