Deputat PAS: „Trăim timpuri complicate. Este o criză pe care nu noi am invitat-o”
Full Article 2 minutes read

Deputat PAS: „Trăim timpuri complicate. Este o criză pe care nu noi am invitat-o”

Cu referire la prețurile majorate din ultima perioadă, în special cele ale carburanților, deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Dumitru Alaiba spune că sunt lucruri pe care guvernarea le poate schimba – „și sunt lucruri pe care noi nu le putem influența”. Parlamentarul declară că Republica Moldova trăiește vremuri complicate, iar criza „nu a fost invitată” de guvernare.  

„În toată Europa (sau chiar lume) prețurile la motorină au crescut din cauza războiului declanșat de Rusia asupra Ucrainei și doar în Moldova – din cauza PAS-ului. Iar dacă să lăsăm glumele la o partea, prieteni, hai încercați să nu-i credeți pe cei care până ieri vă furau. Ei doar asta știu cel mai bine. Să mintă și să fure”, scrie Alaiba, pe Facebook.

Totuși, parlamentarul spune că „este oarecum uman că, atunci când se întâmplă o criză ca asta, omul o să caute vinovatul”.

„De dorit pe cineva mai la îndemână. Și cine e mai la îndemână decât cei pe care i-ai votat, cei care sunt la guvernare? Însă. Sunt lucruri pe care noi le putem influența și sunt lucruri pe care noi nu le putem influența. O să ne concentrăm pe ceea ce putem schimba. Compensații, facilități, creșterea veniturilor populației, măsuri de susținere a antreprenorilor”, declară el.

Alaiba spune că „trăim timpuri complicate”. „Este o criză pe care nu noi am invitat-o, dar noi o vom gestiona. Atâta timp cât suntem la guvernare, suntem responsabili pentru această țară și pentru soarta oamenilor ei. (…) În toată această nevoie, sunt și lucruri care ajută. Avem un guvern care nu fură, nu face scheme pe sărăcia oamenilor”, se arată în declarația deputatului PAS.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: