„Tot acest spectacol este o făcătură”. Deputații Partidului „ȘOR” resping acuzațiile Procuraturii (VIDEO)
Full Article 3 minutes read

„Tot acest spectacol este o făcătură”. Deputații Partidului „ȘOR” resping acuzațiile Procuraturii (VIDEO)

Deputații Platformei „Pentru Moldova” și ai Partidului „ȘOR”, Denis Ulanov și Petru Jardan, în privința cărora procurorul general Alexandr Stoianoglo a cerut ridicarea mandatelor de parlamentar, au susținut o conferință de presă. Aceștia resping toate acuzațiile și susțin că adevărata intenție a oamenilor legii este să efectueze presiuni asupra fracțiunii Partidului „ȘOR”.

Deputatul Denis Ulanov a declarat că a fost avocatul lui Ilan Șor timp de 7 ani, însă nu a fost implicat în acțiuni ilegale.

„Am senzația că Procuratura nu vrea să audă și să vadă. Procuratura nu a prezentat niciun document care să arate cine este partea vătămată, care sunt pretențiile autorităților în legătură cu aceste tranzacții, care anume este implicarea mea. Procuratura a încuviințat tacit că nu au nicio dovadă a implicării mele în aceste transferuri”, a declarat Denis Ulanov.

La rândul său, deputatul Petru Jardan a declarat că decizia de astăzi a Comisiei juridice, care a aprobat raportul privind ridicarea imunității celor doi deputați ai Partidului „ȘOR” a fost previzibilă.

„Noi nu am încălcat niciodată legea și nu avem de gând să o facem. Tot acest spectacol este o făcătură și are un singur scop: să facă presiuni asupra noastră și să ne facă vulnerabili. Am răspuns sincer la întrebările din partea colegilor deputați. Nu a putut Comisia să voteze altfe. Știu și ei că Procuratura a avut alte intenții. Știu, dar au votat. Dar adevărul va ieși la suprafață. Nu avem de ce ne teme și de ce să ne ascundem”, a declarat parlamentarul.

Amintim că deputații din Comisia juridică, numiri și imunități s-a întrunit la ora 12:00 în ședință, pentru a examina demersul din ajun a Procuraturii Generale. Deputații din cadrul Comisiei au aprobat solicitarea privind ridicarea imunității celor doi deputați ai Partidului „ȘOR”.

***

Procurorul general a solicitat pe 19 martie ridicarea imunității în vederea reținerii, arestării, percheziționării și trimiterii în judecată a deputaților Petru Jardan și Denis Ulanov. Președinta parlamentului Zinaida Grecianîi a propus Comisiei juridice să examineze, sâmbătă, cererea procurorului general, iar duminică a propus convocarea Biroului permanent al parlamentului.

Potrivit Procuraturii Generale, Denis Ulanov este cercetat sub aspectul ”escrocheriei” și ”spălării de bani”, ambele infracțiuni săvârșite în proporții deosebit de mari și în interesele unei asociații criminale. În cazul lui Petru Jardan, potrivit materialelor urmăririi penale, ar fi comis ”abuz de serviciu”, în proporții deosebit de mari, în interesul unui grup criminal organizat și în detrimentul intereselor Întreprinderii de Stat ”Aeroportul Internațional Chișinău”, aflată în perioada concesionări.

Speakerul parlamentului a propus ca subiectul să fie examinat sîmbătă de către Comisia juridică, numiri și imunități. Deputații PAS și cei ai Platformei DA au criticat decizia, însă nu au fost lăsați să-și prezinte argumentele.

  •  
  •  
  •  
  •  
  • 4
  •  
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: