Deputații s-au întrunit în ședință extraordinară. „Furtul miliardului”, singurul subiect din agendă (LIVE)
Full Article 2 minutes read

Deputații s-au întrunit în ședință extraordinară. „Furtul miliardului”, singurul subiect din agendă (LIVE)

Parlamentarii s-au întrunit pe 20 august în ședință extraordinară. În agendă figurează un singur subiect: audieri parlamentare privind progresul acțiunilor în procesul de recuperare a mijloacelor financiare sustrase din sistemul bancar.

La ședința Legislativului a fost invitat și procurorul general Alexandr Stoianoglo. Acesta a anunțat, pe 19 august, că nu se va prezenta, întrucât nu este obligat de lege.

„Eu voi proceda așa cum este prevăzut de lege. Legea nu prevede audierea procurorului general în Parlament. Și în același timp, mîine, Procuratura Generală va expedia o notă informativă despre toate acțiunile noastre referitor la subiectul respectiv”, a răspuns Stoianoglo.

Întrebat despre cum crede că vor reacționa deputații la decizia sa, procurorul general a răspuns: „Vom fi criticați în orice caz. Suntem deja gata de o astfel de reacție din partea parlamentarilor”.

Deputatul Ilan Șor, care de mai mult de doi ani nu a participat la ședințele Parlamentului, cere conducerii Legislativului să îl audieze, prin videoconferință. El a menționat că este singurul care știe ce s-a întâmplat cu adevărat în dosarul „furtul miliardului”. Conducerea Parlamentului nu a comentat, deocamdată, solicitarea. Deputatul PAS Dumitru Alaiba a scris pe pagina sa de Facebook că Ilan Șor are dreptul la luare de cuvânt, în calitate de deputat, și i-a recomandat să vină la ședință.

Înainte de ședința Legislativului, deputatul Partidului „ȘOR” Denis Ulanov a publicat pe pagina sa de Facebook „Nota Informativă privind furtul bancar cu documentele adiționale prezentate de către Fracțiunea parlamentară „Partidul ȘOR”.

Deputații s-au întrunit în ședință extraordinară. „Furtul miliardului”, singurul subiect din agendă (LIVE)

parlament.md

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: