agora.md

Vladimir Andronachi părăsește fracțiunea Partidului Democrat. Precizările deputatului

Deputatul Vladimir Andronachi părăsește fracțiunea Partidului Democrat. Informația a fost confirmată de sursele NM.

„Este o decizie asumată și determinată de lipsa unui proces democratic și deschis în cadrul fracțiunii și a partidului. Mi-am dedicat o mare parte din viața activă, timp, efort și abnegație Partidului Democrat, pentru ca la ziua de azi să fiu marginalizat și lipsit de posibilitatea de a-mi expune opinia și de a contribui constructiv la identificarea celor mai bune soluții pentru cetățeni și țara noastră în diverse domenii”, se arată într-un declarație semnată de Andronachi.

Totodată, acesta susține că nu părăsește Partidul Democrat. „Nu sunt transfug și nici trădător. Eu nu plec din Partidul Democrat, pentru că asta este casa și familia mea. Eu cred în Partidul Democrat, dar nu cu Pavel Filip în calitate de președinte de partid. Sunt gata să revin în fracțiunea Partidului Democrat și să contribui la dezvoltarea formațiunii din prima zi când Pavel Filip și micro echipa sa nu va mai fi în partid sau la cârma acestuia”, a mai scris Andronachi.

Deputatul a mai precizat că își reiterează suportul pentru guvernul condus de Ion Chicu.

Menționăm că actualmente, Partidul Democrat nu a venit cu nici o reacție.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

R. Moldova va avea un centru național de management al crizelor: Parlamentul a dat undă verde proiectului

În Moldova va fi înființat Centrul Național de Management al Crizelor. Parlamentul a votat, în lectura a doua, proiectul de lege privind managementul situațiilor de criză, care stabilește crearea acestui centru. Instituția va coordona toate măsurile de prevenire, pregătire, intervenție și recuperare în situații de criză, la nivel național.

Proiectul de lege, susținut de 60 de deputați și elaborat de un grup de parlamentari PAS, stabilește modul în care autoritățile, instituțiile publice, organizațiile neguvernamentale și operatorii economici vor colabora în gestionarea integrată a crizelor.

Centrul Național de Management al Crizelor va activa sub conducerea Prim-ministrului și va avea rolul de a coordona toate acțiunile în caz de criză. În paralel, va fi creată și Comisia Națională de Management al Crizelor, alcătuită din premier, șeful Centrului, conducători ai operațiunilor, miniștri și alți responsabili, în funcție de tipul crizei.

Legea introduce și alte măsuri noi, printre care crearea registrului național al riscurilor, instituționalizarea Centrelor Operaționale de Coordonare pentru gestionarea crizelor şi a punctelor de contact 24/7. Totodată, documentul prevede elaborarea unui Plan Național de Management al Crizelor, obligatoriu pentru toate instituțiile implicate.

O altă prevedere este regimul stării de alertă, care va permite instituirea unor măsuri restrictive temporare, în condiții de legalitate și proporționalitate, pentru a limita efectele crizelor.

Proiectul de lege va intra în vigoare la 1 septembrie 2025.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: