Despre ce a discutat Maia Sandu cu prim-ministrul Ucrainei și cu președintele Radei Supreme
Full Article 2 minutes read

Despre ce a discutat Maia Sandu cu prim-ministrul Ucrainei și cu președintele Radei Supreme

În cadrul vizitei oficiale pe care a efectuat-o pe 12 ianuarie la Kyiv, președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut o întrevedere cu președintele Radei Supreme a Ucrainei, Dmytro Razumkov. Potrivit unui comunicat de presă plasat pe site-ul președinției, discuția s-a axat pe cooperarea pe dimensiunea parlamentară dintre cele două țări.

„Îi mulțumesc domnului Dmytro Razumkov pentru invitație la acest dialog politic. Sperăm să avem în curând un parlament funcțional, care va reseta relațiile moldo-ucrainene și la nivel de parlamente”, a declarat după întrevedere Maia Sandu.

Maia Sandu, s-a întâlnit în această după-amiază și cu prim-ministrul Ucrainei, Denis Shmygal. În cadrul întrevederii, cei doi oficiali au făcut un schimb de idei despre modalitățile de relansare a relațiilor bilaterale, precum și despre modul de conlucrare pe agenda integrării europene, a securității regionale și a cooperării pe domenii concrete în beneficiul cetățenilor noștri.

„Am discutat despre îmbunătățirea infrastructurii și intensificarea schimburilor economice, despre combaterea corupției și a contrabandei, despre controlul comun la frontieră și situația ecologică îngrijorătoare a râului Nistru. Am abordat și problema securității energetice, dar și a reglementării conflictului transnistrean. Aceasta, chiar dacă în prezent Republica Moldova este administrată de un guvern în exercițiu”, a spus la finalul întâlnirii Președintele Maia Sandu.

Întrevederea cu Prim-ministrul Ucrainei, Denis Shmygal, a fost ultimul punct de pe agenda vizitei oficiale a Președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, la Kyiv.

Precizăm că este prima vizită externă a Maiei Sandu în calitate de președinte de țară.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: