Despre ce a discutat Maia Sandu cu prim-ministrul Ucrainei și cu președintele Radei Supreme
Full Article 2 minutes read

Despre ce a discutat Maia Sandu cu prim-ministrul Ucrainei și cu președintele Radei Supreme

În cadrul vizitei oficiale pe care a efectuat-o pe 12 ianuarie la Kyiv, președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut o întrevedere cu președintele Radei Supreme a Ucrainei, Dmytro Razumkov. Potrivit unui comunicat de presă plasat pe site-ul președinției, discuția s-a axat pe cooperarea pe dimensiunea parlamentară dintre cele două țări.

x

„Îi mulțumesc domnului Dmytro Razumkov pentru invitație la acest dialog politic. Sperăm să avem în curând un parlament funcțional, care va reseta relațiile moldo-ucrainene și la nivel de parlamente”, a declarat după întrevedere Maia Sandu.

Maia Sandu, s-a întâlnit în această după-amiază și cu prim-ministrul Ucrainei, Denis Shmygal. În cadrul întrevederii, cei doi oficiali au făcut un schimb de idei despre modalitățile de relansare a relațiilor bilaterale, precum și despre modul de conlucrare pe agenda integrării europene, a securității regionale și a cooperării pe domenii concrete în beneficiul cetățenilor noștri.

„Am discutat despre îmbunătățirea infrastructurii și intensificarea schimburilor economice, despre combaterea corupției și a contrabandei, despre controlul comun la frontieră și situația ecologică îngrijorătoare a râului Nistru. Am abordat și problema securității energetice, dar și a reglementării conflictului transnistrean. Aceasta, chiar dacă în prezent Republica Moldova este administrată de un guvern în exercițiu”, a spus la finalul întâlnirii Președintele Maia Sandu.

Întrevederea cu Prim-ministrul Ucrainei, Denis Shmygal, a fost ultimul punct de pe agenda vizitei oficiale a Președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, la Kyiv.

Precizăm că este prima vizită externă a Maiei Sandu în calitate de președinte de țară.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: