Detalii noi despre perchezițiile desfășurate acasă la Vladimir Andronachi. Ce obiecte au ridicat oamenii legii?
Full Article 2 minutes read

Detalii noi despre perchezițiile desfășurate acasă la Vladimir Andronachi. Ce obiecte au ridicat oamenii legii?

În urma perchezițiilor desfășurate pe 23 septembrie de procurorii Anticorupție și angajații Serviciului de Informații și Securitate au fost ridicate suporturi electronice, documente, bani, precum și alte obiecte relevante pentru anchetă într-un episod vizând dosarul ”frauda bancară”. Informația a fost confirmată pentru NM de către reprezentanta Procuraturii Anticorupție Maria Vieru.

„Procuratura Anticorupție, de comun cu SIS, au efectuat pe parcursul zilei de astăzi, mai multe percheziții într-un episod vizând dosarul ”frauda bancară”. În rezultatul acțiunilor de urmărire penală au fost ridicate suporturi electronice, documente, bani, precum și alte obiecte relevante pentru anchetă. Persoanele vizate au fost citate la Procuratura anticorupție pentru a fi audiate în calitate de bănuit. Acțiunile de urmărire penală continuă, iar Procuratura va informa pe parcurs despre evoluțiile acestora”, a menționat Maria Vieru.

Amintim că șeful interimar al Procuraturii Anticorupție, Adrian Bordianu, a confirmat pentru presă că pe 23 septembrie au fost făcute percheziții acasă la ex-deputatul PDM Vladimir Andronachi și la domiciliul altor doi administratori care gestionau două companii în interesul fostului parlamentar.

Acum câteva zile, într-o scrisoare deschisă publicată de Unimedia, ex-deputatul democrat Vladimir Andronachi a declarat că ar fi fost pus sub acuzare în dosarul „furtului miliardului”, însă citația i-ar fi fost înmânată soției sale, în timp ce el se afla în afara țării. Contactați de NM, reprezentanții Procuraturii Generale au declarat doar instituția „nu intentează dosare penale la comandă”.

Andronachi susține că nu are nicio implicare în dosarul respectiv și califică drept „abuz” modul cum au acționat organele de drept.

Vladimir Andronachi a devenit deputat în 2019, pe lista Partidului Democrat din Moldova. În vara anului 2020 a părăsit partidul. Acesta și-a argumentat decizia prin faptul că nu îi convine Pavel Filip drept lider al formațiunii.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: