Dezbateri în Parlament pe tema știrilor false și denigratoare. La ședință pot participa organizații și reprezentanții mass media
Full Article 2 minutes read

Dezbateri în Parlament pe tema știrilor false și denigratoare. La ședință pot participa organizații și reprezentanții mass media

În incinta Parlamentului va avea loc o dezbatere cu privire la cadrul normativ și mecanismele de contracarare a infracțiunilor de răspândire a informațiilor false. La ședință pot participa organizațiile și experții interesați de acest subiect, se arată într-un comunicat de presă publicat pe 4 octombrie.

Dezbaterile vor fi organizate de Comisia parlamentară securitate națională, apărare și ordine publică în comun cu Comisia cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media. Potrivit comunicatului de presă, inițiativa vine în contextul gravității și amploarei „răspândirii în Republica Moldova a infracțiunilor de falsificare (clonare), uzurpare a identității în spațiul on-line, de difuzare a știrilor false și denigratoare, în special la adresa persoanelor publice, precum și constatând ineficiența sau chiar lipsa unui cadru normativ și a mecanismelor practice de contracarare a acestora”.

La eveniment sunt invitate să participe autoritățile competente, asociațiile obștești și mass-media, în vederea „identificării unor soluții normative și practice viabile”.

Ședința se va desfășura pe 5 octombrie, cu începere de la ora 09-00, în sala Europei din incinta Parlamentului.

Organizațiile și experții în domeniul vizat, interesați de participare la această ședință, vor depune o solicitare în acest sens, cu indicarea numelui, profilului profesional și a datelor de contact, la adresa de email [email protected], cel târziu până luni 04.10.2021, ora 12-00.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: