Dezrădăcinăm corupția și reformăm justiția. Maia Sandu, discuție cu secretarul general al Consiliului Europei
Full Article 2 minutes read

Dezrădăcinăm corupția și reformăm justiția. Maia Sandu, discuție cu secretarul general al Consiliului Europei

Președintele Republicii Moldova Maia Sandu s-a întâlnit cu secretarul General al Consiliului Europei (CoE) Marija Pejčinović Burić. Potrivit unei declarații a Președinției moldovenești, discuția s-a axat pe cooperarea cu CoE și procesul de reforme din Republica Moldova. 

„În pofida provocărilor aduse de război, autoritățile continuă acțiunile de dezrădăcinare a corupției și de reformare a justiției”, a declarat Sandu, în cadrul discuției cu secretarul general al Consiliului Europei.

Potrivit Maiei Sandu, aceste reforme sunt parte a agendei europene a țării, dar și un angajament luat față de cetățeni – „de a construi o societate justă și o economie rezilientă, care să ofere oamenilor siguranță”.

Președinta Maia Sandu a apreciat sprijinul Consiliului Europei pentru promovarea drepturilor omului și a valorilor democratice, a statului de drept și a libertății mass-media.

De cealaltă parte, secretarul general al Consiliului Europei a scris pe Twitter că a avut o întâlnire, la Washington, foarte productivă cu președinta Republicii Moldova.

De menționat că președinta Maia Sandu s-a aflat la Washington în perioada 5-7 decembrie.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la existența jurnalismului de calitate susținându-ne pe Patreon! În acest fel, puteți fi parte a schimbării în bine a Moldovei. Datorită sprijinului vostru, vom putea implementa și mai multe proiecte noi și importante. Vă punem la dispoziție 6 modalități de a ne sprijini. În schimb, vă oferim content exclusiv și cadouri plăcute. Accesați linkul pentru a deveni patronul nostru. Nu este deloc greu, în schimb este atât de plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: