Dialogul Chișinău-Tiraspol. Serebrian a discutat cu ambasadorul UE în R. Moldova despre activitățile planificate în acest an
Full Article 2 minutes read

Dialogul Chișinău-Tiraspol. Serebrian a discutat cu ambasadorul UE în R. Moldova despre activitățile planificate în acest an

În data de 23 ianuarie 2023 a avut loc prima întrevedere din acest an dintre viceprim-ministrul pentru reintegrare Oleg Serebrian cu șeful Delegației Uniunii Europene (UE) în Republica Moldova, Jānis Mažeiks. Aceștia au discutat despre activitățile planificate pentru anul în curs, dinamica preconizată în formatele de dialog Chișinău-Tiraspol.

Oficialii au discutat despre abordările autorităților Republicii Moldova cu privire la mai multe probleme ce preocupă locuitorii de pe ambele maluri ale Nistrului. De asemenea, s-a menționat despre necesitatea promovării programelor finanțate de UE privind consolidarea măsurilor de încredere ca un element important de stimulare a procesului de reglementare.

„S-a accentuat că progresele marcate în parcursul de integrare europeană al Republicii Moldova cu siguranță vor produce efecte tangibile și în avansarea spre obiectivul de reintegrare a țării. Referitor la procesul de reglementare transnistreană, vicepremierul a evidențiat faptul că acesta este interconectat la evoluțiile războiului din Ucraina, realizarea principiilor de democratizare și de demilitarizare a regiunii și implementarea bine gândită a mecanismelor de reconstituire a spațiilor naționale unice”, se arată în declarația Biroului pentru reintegrare.

De asemenea, s-a evocat deschiderea Chișinăului de a menține dialogul pe toate platformele de comunicare disponibile în vederea atragerii suportului necesar din partea partenerilor externi, inclusiv a UE, în ceea ce privește reglementarea pașnică a conflictului transnistrean.

Următoarea întrevedere de lucru a reprezentanților politici va fi propusă până la finele lunii februarie curent.


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la existența jurnalismului de calitate susținându-ne pe Patreon! În acest fel, puteți fi parte a schimbării în bine a Moldovei. Datorită sprijinului vostru, vom putea implementa și mai multe proiecte noi și importante. Vă punem la dispoziție 6 modalități de a ne sprijini. În schimb, vă oferim content exclusiv și cadouri plăcute. Accesați linkul pentru a deveni patronul nostru. Nu este deloc greu, în schimb este atât de plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: