Din 6 august, Italia va introduce un „permis de sănătate” pentru accesul în spațiile publice închise
Full Article 2 minutes read

Din 6 august, Italia va introduce un „permis de sănătate” pentru accesul în spațiile publice închise

Italia va introduce din 6 august un „permis de sănătate” obligatoriu pentru accesul în locuri cu spaţii închise, precum cluburile şi restaurantele, a anunțat joi seara guvernul condus de Mario Draghi. Așa-numitul „permis verde” va fi necesar și pentru accesul la piscine, săli de sport sau cinematografe, notează Digi24.

„Permisul de sănătate este un instrument care le permite italienilor să-şi continue activităţile cu garanţia de a nu se regăsi printre persoanele contagioase”, a explicat premierul Mario Draghi.

Permisul de sănătate va fi, de asemenea, necesar pentru evenimentele sportive, concerte, spectacole, târguri şi congrese, evenimente la care participă numeroase persoane şi care sunt posibile surse de contaminare. Cluburile de noapte vor rămâne închise până la o nouă notificare, dar acest sector va beneficia de ajutor public.

Permisul de sănătate, denumit „permisul verde” în peninsulă, poate fi eliberat de la prima doză de vaccin, dar şi persoanelor vindecate de COVID-19 şi celor care au un test negativ în ultimele 48 de ore.

Menționăm că o decizie similară a fost luată de Franța pe 21 iulie. Astfel, francezii vor trebui să facă dovada vaccinării, unui test negativ sau vindecării de COVID-19 pentru a putea intra în majoritatea muzeelor și cinematografelor. Parlamentarii francezi vor dezbate dacă să extindă această regulă și pentru luna august la intrarea în cafenele, restaurante și centrele comerciale.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: