„Din fericire, nu mi-a fost afectată vederea”. Noi detalii despre atacul asupra deputatului Nichiforciuc
Full Article 3 minutes read

„Din fericire, nu mi-a fost afectată vederea”. Noi detalii despre atacul asupra deputatului Nichiforciuc

Deputatul neafiliat Eugeniu Nichiforciuc a oferit pentru NM detalii despre atacul din seara de 22 decembrie. Acesta a precizat că substanța cu care a fost stropit rămâne deocamdată neidentificată. Potrivit politicianului, se pare că aceasta nu era toxică, deoarece nu i-a fost afectată vederea, cu toată că a fost stropit chiar în față.

Parlamentarul susține că se simte bine.

„Fizic nu am fost afectat, deși am fost stropit în față. Din fericire, se pare că substanța nu a fost toxică, pentru că deși mi-a nimerit în ochi, din fericire, nu mi-a fost afectată vederea. Substanța a fost preluată pentru expertiză, nu am fost informat despre rezultate, dar cred că nu a fost toxică”, a menționat parlamentarul.

Deputatul a precizat că șoferul său a încercat să oprească atacatorul. Ulterior, între cei doi s-au produs îmbrânceli, iar individul a scos un cuțit. Din fericire, angajatul nu a fost rănit și s-a ales doar cu geaca tăiată: „Șoferul a fugit după atacator, l-a ajuns, au început îmbrânceli, iar individul a scos un cuțit și i-a tăiat geaca. Din fericire, nu a fost rănit. S-a apelat la 112, a venit poliția, am depus mărturie, am statut de parte vătămată”.

Întrebat dacă suspectează pe cineva anume care ar putea fi responsabil de cele întâmplate, Eugeniu Nichiforciuc a refuzat să comenteze, pentru a nu pune în pericol ancheta pe care o desfășoară oamenii legii.

„Sper mult că poliția va reuși să depisteze atât atacatorul, cât și pe cei care au comandat această faptă. Bănuieli avem, dar pentru a nu prejudicia ancheta, nu pot să vă dau nume. Sper că, în scurt timp, posibilitățile poliției naționale le vor permite să găsească atacatorul. Sigur că adevărul doare și este grav că într-un stat democratic un deputat nu-și poate exprima liber părerile”, a mai spus Nichiforciuc.

***

Deputatul neafiliat Eugeniu Nichiforciuc a fost atacat în seara de 22 decembrie de către un individ care l-a stropit cu o subtanță necunoscută, în momentul în care acesta a ieșit din sediul postului de televiziune N4. Deputatul a venit cu o reacție pe pagina sa de Facebook și a menționat că „e grav dacă am ajuns să trăim timpuri când ești atacat numai pentru că spui adevărul, pentru că exprimi opinii libere”.

În cadrul emisiunii, deputatul i-a criticat dur pe foștii săi colegi din Partidul Democrat, Pavel Filip și Alexandru Jizdan.

Precizăm că Eugeniu Nichiforciuc a fost exclus din Partidul Democrat în august 2020. De atunci, acesta este deputat independent.

Contactată de NM, ofițerul de presă al poliției capitalei Natalia Stati a declarat că poliția încearcă să îl identifice pe individul care l-a atacat pe deputat.

 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: