Din închisoare la oficierea slujbei. Preotul condamnat pentru că a violat o fetiță a fost eliberat din detenție
Full Article 2 minutes read

Din închisoare la oficierea slujbei. Preotul condamnat pentru că a violat o fetiță a fost eliberat din detenție

Curtea de Apel i-a suspendat pedeapsa cu închisoarea preotului condamnat de prima instanță la 5 ani de închisoare pentru că a abuzat mai mulți ani o minoră, fiind eliberat după nici un an de detenție. Informația a fost confirmată pentru NM de Emil Gaitur, purtător de cuvânt al PCCOCS, care a precizat că hotărârea este cu drept de atac la Curtea Supremă de Justiție, cu recurs ordinar.

Mai mult, activistul civic Ion Andronache a scris pe pagina sa de Facebook, că starețul condamnat pentru perversiuni sexuale a participat la o liturghie,  la aceeași mănăstire unde fetița era violată timp de câțiva ani.

„Toată această rușine și lipsă de orice bun-simț este transmisă în direct de canalul de televiziune al Patriarhiei Române”, susține activistul.

Din închisoare la oficierea slujbei. Preotul condamnat pentru că a violat o fetiță a fost eliberat din detenție

facebook/Ion Andronache

Amintim că starețul mănăstirii de la Durlești, acuzat că ar fi săvârșit acțiuni perverse față de o persoană despre care știa cu certitudine că nu a împlinit vârsta de 16 ani, a fost condamnat la cinci ani de închisoare, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip semiînchis. Totodată, slujitorul bisericii a fost impus de instanța de judecată să-i achite victimei un prejudiciu moral în valoare de 70 mii lei.

Cazul minorei, abuzată sexual de un preot care slujea la o mănăstire din Durlești, care era și tatăl vitreg al copilei, precum și de starețul aceleiași mănăstiri, a devenit cunoscut la sfârșitul anului trecut.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: