Din închisoare la oficierea slujbei. Preotul condamnat pentru că a violat o fetiță a fost eliberat din detenție
Full Article 2 minutes read

Din închisoare la oficierea slujbei. Preotul condamnat pentru că a violat o fetiță a fost eliberat din detenție

Curtea de Apel i-a suspendat pedeapsa cu închisoarea preotului condamnat de prima instanță la 5 ani de închisoare pentru că a abuzat mai mulți ani o minoră, fiind eliberat după nici un an de detenție. Informația a fost confirmată pentru NM de Emil Gaitur, purtător de cuvânt al PCCOCS, care a precizat că hotărârea este cu drept de atac la Curtea Supremă de Justiție, cu recurs ordinar.

Mai mult, activistul civic Ion Andronache a scris pe pagina sa de Facebook, că starețul condamnat pentru perversiuni sexuale a participat la o liturghie,  la aceeași mănăstire unde fetița era violată timp de câțiva ani.

„Toată această rușine și lipsă de orice bun-simț este transmisă în direct de canalul de televiziune al Patriarhiei Române”, susține activistul.

Din închisoare la oficierea slujbei. Preotul condamnat pentru că a violat o fetiță a fost eliberat din detenție

facebook/Ion Andronache

Amintim că starețul mănăstirii de la Durlești, acuzat că ar fi săvârșit acțiuni perverse față de o persoană despre care știa cu certitudine că nu a împlinit vârsta de 16 ani, a fost condamnat la cinci ani de închisoare, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip semiînchis. Totodată, slujitorul bisericii a fost impus de instanța de judecată să-i achite victimei un prejudiciu moral în valoare de 70 mii lei.

Cazul minorei, abuzată sexual de un preot care slujea la o mănăstire din Durlești, care era și tatăl vitreg al copilei, precum și de starețul aceleiași mănăstiri, a devenit cunoscut la sfârșitul anului trecut.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: