Diplomele, certificatele și titlurile științifice moldovenește, recunoscute în România. Guvernul Cîțu a aprobat memorandumul (DOC)
Full Article 2 minutes read

Diplomele, certificatele și titlurile științifice moldovenește, recunoscute în România. Guvernul Cîțu a aprobat memorandumul (DOC)

Guvernul României a aprobat în ședința de astăzi un memorandum privind acordul dintre România și Republica Moldova pentru recunoașterea reciprocă a diplomelor, certificatelor și titlurilor științifice.

Față de prevederile acordului în vigoare, noul acord cuprinde următoarele aspecte:

  • recunoașterea anumitor diplome de nivel preuniversitar din Republica Moldova care nu intră în domeniul de aplicare al acordului în vigoare și a căror recunoaștere a fost solicitată în România, respectiv diploma de absolvire a liceului, diploma de absolvire a învățământului mediu general, diplomele de absolvire a colegiilor și a școlilor medicale de bază, cu o durată de minimum 3 ani de studii, după absolvirea școlii generale de 9 ani de studii;
  • recunoașterea atestatelor de studii medii de cultură generală din Republica Moldova eliberate înainte și după 2011;
  • recunoașterea studiilor universitare de scurtă durată cu studii din învățământul terțiar non-universitar;
  • recunoașterea diplomelor și certificatelor obținute la absolvirea studiilor postuniversitare, a studiilor de specializare postuniversitare și a cursurilor de perfecționare de nivel postuniversitar.

Memorandumul prevede că acordul va fi semnat de Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației al României.

Aprobarea semnării Acordului între Guvernul României şi Guvernul Republicii Moldova privind recunoașterea r… by Maxim Stratan on Scribd

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: