Directorul Apă Canal Cahul și un antreprenor local, reținuți pentru trucarea unei licitații de peste 1 mln lei
Full Article 2 minutes read

Directorul Apă Canal Cahul și un antreprenor local, reținuți pentru trucarea unei licitații de peste 1 mln lei

 

Procuratura Anticorupție informează pe 11 mai că oamenii legii au efectuat percheziții la domiciliul, biroul de serviciu și automobilul directorului SA „Apă-Canal Cahul” și la domiciliul și automobilul unui administrator al unei companii private. Aceștia sunt vizați în cadrul unei cauze penale pornite pe faptul săvârșirii infracțiunii de corupere pasivă, activă și abuz în serviciu.

Cei doi au fost reținuți pentru 72 de ore.

Conform probatoriului, acțiunile infracționale ale acestora au început în septembrie 2021, atunci când SA „Apa-Canal” Cahul a contractat servicii în sumă de 23.000 lei, de la o întreprindere individuală.  pentru pregătirea setului de acte necesar pentru participare la licitația organizată de o asociație obștească și finanțată din fonduri europene, care se referea la executarea lucrărilor de extindere a rețelelor de apeduct în satul Văleni din raionul Cahul, în sumă de aproximativ 1.000.0000 lei.

Potrivit materialelor cauzei, întreprinderea SA „Apă Canal Cahul” a fost cea care a câștigat licitația și urma să asigure lucrările de construcție a porțiunii de apeduct. Însă, contrar contractului semnat cu asociația obștească, prin care se interzicea cedarea obiectului către alți antreprenori, directorul întreprinderii ar fi semnat un contract de subantrepriză cu un agent economic administratorul căruia este un apropiat al acestuia și l-ar fi împuternicit să execute lucrările, chiar dacă acesta nu avea licență pentru desfășurarea unui asemenea gen de activitate”, se arată în comunicatul Procuraturii.

În cadrul investigațiilor, s-a constatat că pentru favorizarea agentului economic, directorul întreprinderii Apă Canal Cahul ar fi primit drept recompensă o foaie turistică pentru vacanța familiei sale, care a fost achitată de către compania antreprenorului favorizat.

Prin acțiunile lor, suspecții ar fi prejudiciat asociația obștească și interesele localității, lucrările fiind executate cu încălcarea normelor tehnice și contrar obligațiilor prevăzute de contract.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: