Dmitri Kuleba: Transnistria ne obligă să ținem trupe la hotarul cu Moldova
Full Article 2 minutes read

Dmitri Kuleba: Transnistria ne obligă să ținem trupe la hotarul cu Moldova

Ministrul ucrainean de externe, Dmitri Kuleba, a declarat că regiunea transnistreană, care nu se află sub controlul autorităților de la Chișinău și pe teritoriul căreia este prezentă armata rusă, obligă Ucraina să mențină trupe pe porțiunea hotarului cu Moldova. În același timp, oficialul a precizat că Kievul nu va întreprinde nicio acțiune din partea sa, dat fiind faptul că Transnistria este o chestiune ce ține de suveranitatea și integritatea teritorială a Republicii Moldova.

„Sigur că, prezența Transnistriei pe flancul sud-vestic este un oericol ce ne impune să trimitem forțe în această porțiune a hotarului pentru un potențial control și menținere a situației. Dar vreau să subliniez că Transnistria este o chestiune ce ține de suveranitatea și integritatea teritorială a Republicii Moldova. Noi vom respecta calea aleasă de Guvernul Republicii Moldova în ceea ce privește relația cu Transnistria și reintegrarea acestei regiuni. Ne respectăm vecinii, respectăm Republica Moldova și alegerea poporului ei. Aveți dreptul să decideți cum să vă dezvoltați țara și cum să rezolvați problema cu Transnistria. Noi ne confruntăm cu aceeași problemă. Constat că pe plan militar această problemă persistă”, a declarat șeful diplomației ucrainene la emisiune Alternativa, de la TV8.

Întrebat dacă depozitul de arme de la Cobasna reprezintă în continuare o amenințare pentru securitatea Ucrainei, Dmitri Kuleba: „Pot să spun că rămășițele trecutului sovietic, sub forma obuzelor de artilerie, sunt foarte necesare. Rusia a recurs la rarități sovietice, tancuri produse în anii 50-60 și le trimit pe front. Nu am o viziune clară a ceea ce e în Cobasna: cantitatea și starea acestora. Vă spun sincer”


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: