Doar 25% din clădirile din Chișinău au fost conectate la încălzirea centralizată
Full Article 2 minutes read

Doar 25% din clădirile din Chișinău au fost conectate la încălzirea centralizată

Doar 25% dintre clădirile din mun. Chișinău beneficiază în prezent de agent termic de la sursa centralizată. Datele au fost publicate, pe 27 octombrie, de primarul Ion Ceban.

Primăria Chișinău informează că doar 750 din totalul de 3048 de clădiri au fost conectate la agentul termic. Municipalitatea precizează că obligația privind asigurarea consumatorilor cu agent termic îi revine Întreprinderii de Stat „Termoelectrica” S.A., singurul furnizor de energie termică din capitală.

Problema asigurării locuințelor cu agent termic a fost discutată luni, 25 octombrie, în cadrul ședinței Comisiei pentru situații excepționale a municipiului Chișinău.

Primarul general Ion Ceban a menționat că municipalitatea a recepționat mai multe plângeri de la cetățeni, familii cu copii mici, care spun că în locuințe este frig și că serviciile de profil nu iau atitudine. Edilul a solicitat ca Î.S. „Termoelectrica” S.A. să-și onoreze obligațiunile contractuale față de consumatorii de energie termică din Chișinău, odată ce vineri, 22 octombrie 2021, în capitală a fost dat startul sezonului termic 2021-2022 pentru toți consumatorii.

În prezent, beneficiază de încălzire toate cele 133 de instituții de educație timpurie din capitală și 98 de școli și licee din cele 135. De asemenea, 49 din 62 de instituții medico-sanitare publice din municipiu sunt conectate la agentul termic. O parte din acestea dispun de centrale termice autonome.

Anual, odată cu începerea sezonului de încălzire, Primăria solicită Întreprinderii de Stat „Termoelectrica” S.A., în baza relațiilor contractuale, să conecteze fondul locativ municipal la rețeaua termică centralizată, în contextul în care locuitorii orașului se confruntă cu disconfort termic atunci când trei zile consecutiv sunt înregistrate temperaturi medii zilnice de până la +10 ˚C.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: