(DOC) „Alte averi nimic”. Cu ce bunuri pleacă Vlah din funcția de bașcan al Găgăuziei 
Full Article 2 minutes read

(DOC) „Alte averi nimic”. Cu ce bunuri pleacă Vlah din funcția de bașcan al Găgăuziei 

Un apartament și un garaj – bunuri donate în 2020 și un salariu total anual de aproape 300 mii de lei. Acestea sunt toate bunurile indicate de Irina Vlah în declarația de avere publicată în martie 2023. Apartamentul este o donație de la mama, a spus bașcanul Găgăuziei.

În declarația de avere pentru anul 2022, bașcanul a indicat un salariu de activitate în Comitetul Executiv al Găgăuziei în sumă de 296 mii lei, ceea ce presupune un salariu lunar de peste 24 mii.

Următoarea și singura avere indicată de bașcan este un apartament estimat la circa 658 de mii de lei, având o suprafață de 113.0 m.p., și un garaj evaluat la circa 121 mii de lei. Ambele sunt donații.

„Donațiile sunt de la mama mea, în 2020. Alte averi nimic. Eu locuiesc și în Comrat și în Chișinău. Aici am apartamentul”, a menționat Vlah, pentru Agora.

Alegerea bașcanului Găgăuziei va avea loc pe 30 aprilie. Actuala bașcană Irina Vlah a ocupat această funcție două mandate la rând și, în consecință, nu va putea candida.

Opt pretendenți vor concura pentru funcția de bașcan al Găgăuziei: Serghei Cimpoeș, Nicolai Dudoglo, Grigorii Uzun, Victor Petrov, Mihail Formuzal, Dmitri Croitor, Serghei Cernev și Evghenia Guțul. 


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: