/DOC/ ANRE dă curs solicitării Moldovagaz și propune un tarif de 29 de lei pentru consumatorii casnici
Full Article 2 minutes read

/DOC/ ANRE dă curs solicitării Moldovagaz și propune un tarif de 29 de lei pentru consumatorii casnici

Agenția Națională pentru Reglementarea în Energetică (ANRE) dă curs Moldovagaz și propune un tarif de puțin peste 29 de lei, cu TVA inclus, pentru un metru cub de gaze naturale consumate. Agenția anunță că se va întruni în ședință publică vineri, 23 septembrie, pentru a aproba noul preț.

În proiectul elaborat, ANRE anunță că noul preț ar urma să fie aplicat în facturi începând cu 1 octombrie 2022.

Amintim că „Moldovagaz” a transmis ANRE o solicitare de majorare a tarifului mediu la gazele naturale cu 31,5%. Astfel un m3 de gaz ar putea costa 27, 665 de lei fără TVA, iar cu TVA – 29,88 lei, începând cu 1 octombrie, a anunțat ANRE. Principalul factor care a necesitat acest pas a fost creșterea semnificativă continuă a prețurilor de achiziție.

Prețul de procurare a gazelor naturale de către S.A. ,,Moldovagaz” de la „Gazprom” s-a majorat de la 851 $/1000 m3 – achitat pentru volumul de gaze naturale consumate în luna iunie, până la 1459 $/1000 m3 – pentru gazele naturale consumate în luna august și 1883 $/1000 m3 pentru luna septembrie 2022.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: