DOC Aprobat de Guvern. Amenzi pentru cei care fac reperații zgomotoase duminica
Full Article 2 minutes read

DOC Aprobat de Guvern. Amenzi pentru cei care fac reperații zgomotoase duminica

Lucrările de reparație sau alte acțiuni, însoțite de zgomot, în apartamente, vor fi interzise pe durata întregii zile de duminică. În acest sens, Ministerul Justiției a propus modificarea art. 357 din Codul contravențional. Va rămâne în vigoare și interdicția privind producerea lucrărilor care produc zgomot de la ora 18:00 până la 8:00. Proiectul a fost aprobat de Executiv în cadrul ședinței din 12 ianuarie.

Astfel, potrivit noilor prevederi, persoanele fizice care vor efectua lucrări de reconstrucție sau alte lucrări, însoțite de zgomot, în apartamente, riscă amenzi de la 600 la 1500 de lei. În cazul persoanelor juridice, amenzile vor constitui de la 3000 de lei la 4 500 de lei.

„Dacă la moment se sancționează contravențional efectuarea zgomotului, cauzat de lucrările de construcție în blocurile locative efectuate de la ora 18 până la 8 dimineața, se propune extinderea acestei interdicții pe parcursul întregii zile de duminică. Aceste prevederi de modificare au drept scop, resposabilizarea persoanelor la respectarea liniștii publice, respectarea dreptului la viața privată, cultivarea unui spirit de respect reciproc dintre vecinii blocurilor locative”, se arată în proiectul de lege.

„Aceste prevederi au drept scop responsabilizarea persoanelor la respectarea liniștii publice, respectarea dreptului la viața privată, cultivarea unui spirit de respect reciproc dintre vecinii blocurilor locative”, a subliniat ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, în cadrul ședinței de Guvern.

Proiectul de lege urmează a fi adoptat în plenul parlamentului și va intra în vigoare după publicarea în Monitorul Oficial.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: