DOC Bastoane pentru drumeții, stilouri și multe cărți. Cadourile pe care le-a primit Maia Sandu pe final de an
Full Article 2 minutes read

DOC Bastoane pentru drumeții, stilouri și multe cărți. Cadourile pe care le-a primit Maia Sandu pe final de an

Administrația Prezidențială a publicat registrul de evidență a cadourilor admisibile, oferite șefei statului în trimestrul IV al anului. Potrivit documentului, cel mai scump cadou este un set de stilou și pix din argint, a cărei valoare este estimată la 9 800 de lei. Acesta a fost oferit de către parlamentarul european român Siegfried Mureșan, pe 1 decembrie.

În perioada 1 octombrie – 23 decembrie 2021, șefa statului a primit în dar 81 de cadouri. Cel mai scump dintre acestea este evaluat la 9 800 de lei și i-a fost oferit de către președintele Delegației Parlamentului European la Comitetul Parlamentar de Asociere Uniunea Europeană – Republica Moldova, eurodeputatul român Siegfried Mureșan. Este vorba despre un set de stilou și pix, argint 925, în etui de piele naturală, producătorul Waldmann, seria Edelfeder.

Al doilea cel mai scump cadou din cele primite de șefa statului este cartea „Regenerative Agriculture. What’s missing? What do we still need to know?”, autor David Dent, Boris Boincean, estimată la 4 200 de lei. Aceasta i-a fost oferită Maiei Sandu de către Boris Boincean, doctor habilitat în științe agricole, profesor cercetător, expert în agricultura durabilă și cea ecologică.

La polul opus din punct de vedere al valorii materiale este revista „Gagauz Yazicilar Birlii”, 2/2021, oferită în dar Maiei Sandu de către redactorul Constantin Curdoglo, profesor, membru al Uniunii Scriitorilor Găgăuzi. Aceasta este estimată la prețul de 50 de lei.

Printre alte cadouri primite de Maia Sandu se numără: bastoane pentru trekking și sculptura unui cal (de la președintele Sloveniei), cărți, vază din ceramică, cufăr pentru bijuterii, ramă-foto, tablou, icoană, stilou, față de masă, eșarfă, ș.a.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: