youtube.com

DOC Bastoane pentru drumeții, stilouri și multe cărți. Cadourile pe care le-a primit Maia Sandu pe final de an

Administrația Prezidențială a publicat registrul de evidență a cadourilor admisibile, oferite șefei statului în trimestrul IV al anului. Potrivit documentului, cel mai scump cadou este un set de stilou și pix din argint, a cărei valoare este estimată la 9 800 de lei. Acesta a fost oferit de către parlamentarul european român Siegfried Mureșan, pe 1 decembrie.

În perioada 1 octombrie – 23 decembrie 2021, șefa statului a primit în dar 81 de cadouri. Cel mai scump dintre acestea este evaluat la 9 800 de lei și i-a fost oferit de către președintele Delegației Parlamentului European la Comitetul Parlamentar de Asociere Uniunea Europeană – Republica Moldova, eurodeputatul român Siegfried Mureșan. Este vorba despre un set de stilou și pix, argint 925, în etui de piele naturală, producătorul Waldmann, seria Edelfeder.

Al doilea cel mai scump cadou din cele primite de șefa statului este cartea „Regenerative Agriculture. What’s missing? What do we still need to know?”, autor David Dent, Boris Boincean, estimată la 4 200 de lei. Aceasta i-a fost oferită Maiei Sandu de către Boris Boincean, doctor habilitat în științe agricole, profesor cercetător, expert în agricultura durabilă și cea ecologică.

La polul opus din punct de vedere al valorii materiale este revista „Gagauz Yazicilar Birlii”, 2/2021, oferită în dar Maiei Sandu de către redactorul Constantin Curdoglo, profesor, membru al Uniunii Scriitorilor Găgăuzi. Aceasta este estimată la prețul de 50 de lei.

Printre alte cadouri primite de Maia Sandu se numără: bastoane pentru trekking și sculptura unui cal (de la președintele Sloveniei), cărți, vază din ceramică, cufăr pentru bijuterii, ramă-foto, tablou, icoană, stilou, față de masă, eșarfă, ș.a.

 

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

comisarul.ro

Guvernul dă undă verde unei companii din Constanța să investească €24 mln în Portul Internațional Liber Giurgiulești

Consiliul pentru Examinarea Investițiilor de Importanță pentru Securitatea Statului, în fruntea căruia se află premierul Dorin Recean, a examinat solicitările de aprobare prealabilă a unor investiții strategice. Între altele a fost avizată pozitiv propunerea companiei naționale „Administrația Porturilor Maritime” SA Constanța, România (CNAMP), care vrea să investească 24 milioane de euro în infrastructura Portului Internațional Liber Giurgiulești.

Consiliul pentru Examinarea Investițiilor de Importanță pentru Securiatea Statului a examinat și aprobat solicitarea CNAMP, care intenționează să investească peste 24 de milioane de euro în dezvoltarea infrastructurii Portului Internațional Liber Giurgiulești, gestionat, în prezent, de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD).

Cererea privind obținerea aprobării prealabile a investițiilor prevede achiziționarea a 100% din capitalul social al ÎCS „Danube Logistics” SRL, o companie privată deținută în proporție de 100% de către BERD – investitorul general și operatorul Portului Internațional Liber Giurgiulești. 

Planul de investiții propus vizează dezvoltarea unui terminal cu rampe, amenajarea unui terminal pentru containere, modernizarea căii ferate, extinderea spațiilor de depozitare, digitalizarea activităților din port și implementarea de soluții pentru eficiență energetică și tranziție verde. 

Suplimentar, Consiliul a avizat pozitiv investițiile propuse de 13 companii care activează în domeniile comunicațiilor electronice, energiei, telecomunicațiilor și agriculturii. Pentru alte 12 companii, Consiliul a solicitat informații suplimentare, necesare finalizării procesului de analiză. 

Pe de alta parte, pentru 16 companii Consiliul a refuzat acordarea aprobării prealabile pentru investiții, din motive ce țin de riscuri la adresa securității economice a statului sau din cauza neconformării acestora cu solicitările de a furniza informații adiționale.

Consiliul a mai decis transmiterea unor notificări repetate către 68 de companii care nu au răspuns solicitărilor anterioare privind prezentarea informațiilor necesare. Alte 3 au primit un termen extins, în vederea completării dosarelor cu informațiile solicitate. În cazul a 5 companii, deciziile au fost amânate pentru o analiză suplimentară.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: