(DOC) Bijuterii în valoare de peste 1,4 milioane de lei, covoare și multe tablouri. Cadourile pe care le-a primit Natalia Gavrilița din iulie până în septembrie
Full Article 2 minutes read

(DOC) Bijuterii în valoare de peste 1,4 milioane de lei, covoare și multe tablouri. Cadourile pe care le-a primit Natalia Gavrilița din iulie până în septembrie

Cană din porțelan cu capac, farfurie decorativă, șcătuică în formă de hexagon, tablou mic cu iriși albaștri, păpușă simbolică, executată manual, cu inscripția „Taraclia”, covoare și medalii simbolice – sunt doar câteva dintre cadourile primite de prim-ministra Natalia Gavrilița în perioada iulie-septembrie 2022 din partea oficialilor străini. Potrivit Registrului de evidență a cadourilor admisibile, suma totală a darurilor primite de premier se ridică la puțin peste 1,4 milioane de lei. 

Conform sursei citate, în trimestrul trei al anului trecut, prim-ministra Gavrilița a primit, din partea oficialilor străini, 39 de cadouri.

Cele mai scumpe daruri, un ceas în valoare de 682 405 lei, un set de bijuterii de 613 614 lei, dar și o brățară de 120 963 de lei, a venit din partea Emirului Statului Qatar, Șeicul Tamim bin Hamad Althani. Diplomatul i-a înmânat cadoul prim-ministrei în cadrul unei întrevederi oficiale, conform actului citat.

În perioada anunțată, șefa Guvernului de la Chișinău a mai primit în dar, în cadrul vizitei sale în Qatar, o corabie decorativă de 1500 lei, un covor de 1500 de lei și o valiză care costă 1000 de lei.

Potrivit Guvernului, toate bunurile obținute de șefa Cabinetului de miniștri au trecut în proprietatea Cancelariei de Stat.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la existența jurnalismului de calitate susținându-ne pe Patreon! În acest fel, puteți fi parte a schimbării în bine a Moldovei. Datorită sprijinului vostru, vom putea implementa și mai multe proiecte noi și importante. Vă punem la dispoziție 6 modalități de a ne sprijini. În schimb, vă oferim content exclusiv și cadouri plăcute. Accesați linkul pentru a deveni patronul nostru. Nu este deloc greu, în schimb este atât de plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: