(DOC) Căldura furnizată de Termoelectrica s-ar putea scumpi cu 25%. ANRE se întrunește în ședință
Full Article 1 minutes read

(DOC) Căldura furnizată de Termoelectrica s-ar putea scumpi cu 25%. ANRE se întrunește în ședință

Întreprinderea „Termoelectrica” solicită majorarea cu 25,3% a actualului tarif la energia termică. Subiectul urmează a fi examinat de Agenția Națională pentru Reglementare Energetică (ANRE) în cadrul ședinței din 27 februarie. Dacă va fi aprobat, tariful va crește de la 2 854 lei la  3 577 lei. Asta în condițiile în care cea mai recentă majorare a avut loc în septembrie 2022, cu 36%.

Tariful pentru energia termică livrată consumatorilor de către S.A. „Termoelectrica” ar putea ajunge la 3 577 lei/Gcal (fără TVA), cu 723 de lei mai mare decât în prezent. Solicitarea urmează a fi examinată de ANRE în cadrul ședinței publice din 28 februarie.

Cea mai recentă majorare a agentului termic furnizat de Termoelectrica a avut loc în septembrie 2022. Acesta a crescut cu 685 de lei sau 32% în comparație cu tariful precedent.

În același timp, lumina produsă de Termoelectrica s-ar putea ieftini de la 4,54 lei, până la 3,93 lei /kWh.


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.


If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: