(DOC) CESP a aprobat noi decizii: Certificatul COVID, obligatoriu pentru personalul care participă la târgurile de Crăciun
Full Article 2 minutes read

(DOC) CESP a aprobat noi decizii: Certificatul COVID, obligatoriu pentru personalul care participă la târgurile de Crăciun

Personalul și comercianții care participă la târgurile de Crăciun organizate în capitală, sunt obligați să dețină certificatul COVID. Comisia extraordinară de sănătate publică (CESP) a mun. Chișinău a aprobat, pe 15 decembrie, noi măsuri de prevenire a virusului Sars-Cov-2. În contextul sărbătorilor de iarnă, CESP vine cu atenționări și pentru agenții economici, HoReCa și organizatorii de festivități.

Potrivit deciziei, aceștia trebuie să păstreze distanța între mese și scaune dar și să activeze la 50 la sută din capacitatea sălii. În cadrul evenimentelor artistice de Anul Nou și Crăciun, inclusiv la concertele și târgurile organizate vor continua să fie respectate măsurile de sănătate publică:

-Purtarea corectă a măștii pe toata perioada de aflare în zonele aglomerate;

-Consumul alimentelor și băuturilor fierbinți doar în locuri special amenajate;

-Amplasarea taberelor și standurilor la o distanță de cel puțin 5 metri, iar a meselor – 3 metri.

Totodată, CESP solicită Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică extinderea capacității de testare prin metoda PCR pentru depistarea coronavirusului, în cadrul laboratoarelor publice, inclusiv prin inaugurarea unor noi laboratoare și puncte de colectare a testelor PCR , la prețuri competitive de 300 lei.

 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: