Diez

(DOC) CESP a aprobat noi decizii: Certificatul COVID, obligatoriu pentru personalul care participă la târgurile de Crăciun

Personalul și comercianții care participă la târgurile de Crăciun organizate în capitală, sunt obligați să dețină certificatul COVID. Comisia extraordinară de sănătate publică (CESP) a mun. Chișinău a aprobat, pe 15 decembrie, noi măsuri de prevenire a virusului Sars-Cov-2. În contextul sărbătorilor de iarnă, CESP vine cu atenționări și pentru agenții economici, HoReCa și organizatorii de festivități.

Potrivit deciziei, aceștia trebuie să păstreze distanța între mese și scaune dar și să activeze la 50 la sută din capacitatea sălii. În cadrul evenimentelor artistice de Anul Nou și Crăciun, inclusiv la concertele și târgurile organizate vor continua să fie respectate măsurile de sănătate publică:

-Purtarea corectă a măștii pe toata perioada de aflare în zonele aglomerate;

-Consumul alimentelor și băuturilor fierbinți doar în locuri special amenajate;

-Amplasarea taberelor și standurilor la o distanță de cel puțin 5 metri, iar a meselor – 3 metri.

Totodată, CESP solicită Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică extinderea capacității de testare prin metoda PCR pentru depistarea coronavirusului, în cadrul laboratoarelor publice, inclusiv prin inaugurarea unor noi laboratoare și puncte de colectare a testelor PCR , la prețuri competitive de 300 lei.

 

 

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Recean, în dialog cu activiști, antreprenori și tineri din Găgăuzia și Taraclia: „Unitatea e puterea noastră”

Prim-ministrul Dorin Recean a avut o întrevedere cu mai mulți activiști civici, antreprenori, tineri, dar și reprezentanți ai sectoarelor de educație, cultură și mass-media din UTA Găgăuzia și raionul Taraclia. Potrivit unui comunicat al Executivului, discuțiile s-au concentrat pe importanța implicării minorităților naționale în procesele de luare a deciziilor.

Dorin Recean a evidențiat faptul că în sudul țării se investește activ, în special, în infrastructură. Printre cele mai mari proiecte se numără construcția drumului de ocolire Vulcănești, un proiect de 28 de milioane de euro, susținut din fonduri europene. Totodată, în UTA Găgăuzia, sunt în desfășurare 15 proiecte finanțate prin programul guvernamental „Satul European”, în valoare totală de 73 de milioane de lei.

De asemenea, premierul a menționat lansarea programului de formare profesională pentru cadrele didactice care predau limba găgăuză în grădinițele din autonomie. Programul este organizat de Universitatea de Stat din Comrat, sub egida Ministerului Educației, și este destinat pentru 74 de cadre didactice din 56 de grădinițe din autonomie. 

Tinerii prezenți la întrevedere au abordat subiecte privind integrarea europeană și măsurile de combatere a dezinformării.

„Unitatea e puterea noastră și doar împreună vom reuși să dezvoltăm comunitățile locale și să asigurăm un nivel de trai mai bun”, a precizat șeful Guvernului. 

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: