DOC „Codul galben de alertă teroristă“, prelungit pentru încă 60 de zile în regiunea transnistreană
Full Article 50 second read

DOC „Codul galben de alertă teroristă“, prelungit pentru încă 60 de zile în regiunea transnistreană

„Codul galben de alertă teroristă” a fost prelungit pentru încă 60 de zile în regiunea transnistreană. Decretul a fost semnat de liderul nerecunoscut de la Tiraspol Vadim Krasnoselski.

Decizia de prelungire a fost luată pe 17 martie 2023. Potrivit decretului semnat de liderul autoproclamat al regiunii transnistrene, noul „Cod galben de alertă teroristă” va fi valabil până pe 19 mai.

Amintim că, la 25 aprilie 2022, în Transnistria a fost instituit „Cod roșu de alertă teroristă”, după mai multe explozii care au avut loc în perioada sărbătorilor pascale. Se întâmpla după ce, la 24 februarie, Rusia a invadat Ucraina, provocând, astfel, un război la granița Republicii Moldova.

Tiraspolul susținea că responsabili de provocări sunt cetățeni ucraineni, Kievul acuza serviciile speciale ruse, iar Chișinăul afirma că ar fi vorba despre conflicte la nivel de grupuri de conducere din stânga Nistrului.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: