DOC Comorile de la Guvern! Ce cadouri a primit prim-ministra Gavrilița în trei luni de guvernare
Full Article 2 minutes read

DOC Comorile de la Guvern! Ce cadouri a primit prim-ministra Gavrilița în trei luni de guvernare

Jucărie de pluș, vază de cristal pentru dulciuri sau platou de aluminiu placat cu argint – sunt doar câteva dintre cadourile primite de prim-ministra Natalia Gavrilița în perioada aprilie-iunie 2022 din partea oficialilor străini. Potrivit Registrului de evidență a cadourilor admisibile, suma totală a darurilor primite de premier se ridică la puțin peste 10 mii lei.

Conform sursei citate, timp de trei luni de guvernare, prim-ministra Gavrilița a primit, din partea oficialilor străini, nouă cadouri. Cel mai scump dar, o vază de cristal pentru dulciuri, în valoare estimativă de 2400 lei, a venit din partea ambasadorului Republicii Slovacia în Moldova, Ivan Pavol. Diplomatul i-a înmânat cadoul prim-ministrei în cadrul unei întrevederi oficiale, conform actului citat.

În perioada anunțată, șefa Guvernului de la Chișinău a mai primit în dar o față de masă din in cusută manual cu motive florale, în valoare estimativă de 1850 de lei, un platou din aluminiu cu imprimeul Casei Reprezentative a SUA, placat cu argint, creat de Wendell August, în valoare de 1500 de lei, dar și o minge pentru rugby, în valoare de 900 de lei.

Potrivit Guvernului, toate bunurile obținute de șefa Cabinetului de miniștri au trecut în proprietatea Cancelariei de Stat.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: